Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen kertoo, että ryhmä on käynyt pääministeri Juha Sipilän (kesk) kanssa läpi ulkoministeri Timo Soinin (sin) luottamusäänestykseen liittyneen lausunnon.

”Olemme käyneet median välittämän pääministerin lausunnon hänen kanssaan läpi ja todenneet ettei hän tarkoittanut kokoomuksen ryhmää - hyvä niin”, Jokinen tviittasi lauantaina.

(Juttu jatkuu tviitin alla.)

Sipilä totesi torstaina Helsingin Sanomille, ettei usko, että ”kellään on mitään ongelmaa painaa tässä asiassa vihreää.” Lausunnosta nousi äläkkä etenkin kokoomuksen eduskuntaryhmässä.

Perjantaina sekä Kalle Jokinen että kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo tuomitsivat kokoomuksen edustajiin kohdistuneen painostuksen ”hallituskumppaneiden taholta” ja muualta – sekä äänestyksen kytkemisen muihin poliittisiin päätöksiin.

Lue tarkemmin: Kokoomus hermostui Juha Sipilälle: ”Käsittämätöntä”

Juha Sipilä puolestaan kommentoi Soini-äänestystä lauantaina toteamalla, että keskusta ajettiin nurkkaan.

”Eilinen jäi mietityttämään. Sitä päivää tehtiin viestintätoimistoista. Keskusta ahdattiin nurkkaan, johon emme kuulu. Tämä on se osa politiikkaa, jota en tule koskaan ymmärtämään. Olen rauhallinen mies, mutta minullakin on rajani ja eilen nuo rajat ylitettiin”, Sipilä totesi puheessaan keskustan politiikka- ja toimintapäivillä Jyväskylässä.

Lue lisää: Soini-äänestyksestä raivostuneen Juha Sipilän ulostulo: ”Olen rauhallinen mies, mutta minullakin on rajani”