Nyt myös Ylemmät toimihenkilöt YTN uhkaa teknologiateollisuutta lakolla. YTN:n lakko koskisi samoja yhtiötä kuin Ammattiliitto Pron ja Metalliliiton mahdollinen lakko.

YTN:n lakko alkaisi 1. marraskuuta ja päättyisi 7. marraskuuta. Metalliliitto ja Pro puolestaan aloittavat lakon 21. lokakuuta, jos sitä ennen työehtosopimuksesta ei päästä sopuun. Työtaistelun piirissä olisi yhteensä noin 32 000 työntekijää. YTN:n teknologiateollisuuden lakkovaroitus koskee noin 10 000 ylempää toimihenkilöä.

Ylityökielto on jo voimassa kaikissa kolmessa ammattiliitossa.

YTN:n ja Teknologiateollisuus ry:n työriidan käsittely sovintolautakunnassa päättyi maanantaiaamuna tuloksetta. Lautakunta päätyi kuitenkin suosittelemaan, että osapuolet aloittavat neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta työmarkkinoilla syntyneen raamisopimuksen pohjalta. Neuvotteluja jatkettiinkin maanantaina, muttei tuottanut tulosta ja YTN antoi lakkovaroituksen.

Työnantaja ilmoitti YTN:n mukaan, ettei se ole valmis ottamaan työehtosopimukseen edes valtakunnallisessa raamiratkaisussa sovittuja asioita.

YTN, Metalliliitto ja Pro tavoittelevat tälle syksylle 110 euron tai vähintään neljän prosentin palkankorotusta ja ensi kesäkuulle 60 euron tai vähintään kahden prosentin palkankorotusta.