Facebook on julkistanut mahdollisuuden luoda keskustelurobotteja yhtiön pikaviestipalvelu Messengeriin.

Facebook on kehittänyt nyt uuden Messenger-alustan, jolle kehittäjät ympäri maailmaa voivat rakentaa keskustelubotteja.

Telegraph-lehti kuvaa, että Facebookin tarkoituksena on se, että botit oppivat ajan kuluessa käyttäjän mieltymykset: esimerkiksi kulutuskäyttäytymisen, käyttäjää kiinnostavat uutiset ja häntä miellyttävät kukat, ja niin edelleen.

Telegraphin mukaan tulevaisuudessa mainostaja voisi ottaa suoraan yhteyttä kuluttajaan itsenäisesti Messengerin kautta. Kyseessä on täysin uusi kohdennetun mainostamisen alue, lehti arvioi.

Näin arvioi myös Facebook itse. Messenger-johtaja David Marcus kommentoi Financial Timesille uskovansa, että uudistus on todellinen mullistus, joka luo uudenlaisia yrityksiä kuten sovellukset aikanaan.

– Perinteisesti historiassa kun asiat tulevat helpommaksi ihmisille, se mullistaa teollisuuden aloja, hän kommentoi FT:lle.

Botti näyttäisi Telegraphin kuvauksen mukaan Messenger-sovelluksessa samalta kuin Facebook-kaveri. Bottien avulla voisi esimerkiksi ostaa lentolippuja ja lukea uutisia. Yhdysvaltalaisella uutiskanavalla CNN:llä on jo oma botti Messengerissä. Käyttäjä voi esimerkiksi kertoa CNN-botille, mitkä aiheet häntä kiinnostavat, ja botti tarjoaa vastaukseksi CNN:n aihetta käsitteleviä uutisia.

Myös Microsoft on testaillut keskustelubotteja. Twitterissä tästä koitui yhtiölle ongelmia, kun käyttäjät opettivat tekoälyn rasistiksi. Microsoft kertoi myös hiljattain tuovansa botit Skype-nettipuhelupalveluun. Idea on sama: bottien avulla voisi esimerkiksi varata hotellihuoneen tai tilata pitsan.

Lue myös: Siinä kesti vain 15 tuntia - ihmiset opettivat robotin rasistiksi