Kansanedustaja Marja Tiuran (kok.) ja kohutun vaalirahoittajan Nova Groupin välinen suhde on paljastumassa entistäkin tiiviimmäksi. Alkuviikko on hämmästelty Novan Tiuralle ostamaa Thaimaan-lentoa. Tämä ei ole kuitenkaan ainoa asia, jossa tamperelainen Tiura on Novan puoleen kääntynyt.

- Tiura on soitellut yhdessä vaiheessa päivittäin Tapanille [Nova Groupin toimitusjohtaja Yli-Saunamäki] ja minulle, Nova Kiinteistökehityksen toimitusjohtaja Arto Merisalo paljastaa Iltalehdelle.

Merisalon mukaan Tiura on pyytänyt apua muun muassa julkisuuskysymysten hoidossa.

Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistys, jossa Nova oli suurrahoittajana, jakoi juuri Tiuralle kaikkien suurimman yksittäisen vaalirahapotin, 20 000 euroa. Lisäksi Tiura on Iltalehden mukaan ollut Nova-hahmojen vieraana Savonlinnan oopperajuhlilla kahdesti ja kerran Pori Jazzissa.

Tiura oli lehden tietojen mukaan myös Santahaminassa elokuussa 2007, kun kokoomusjohto saunotti Nova-johtoa kiitoksena vaalituesta.

Nyt Tiura on ottanut etäisyyttä entisiin ystäviinsä.

- Tulee mieleen, että jätetäänkö ystävät ja kaverit, kun halutaan varjella omaa nahkaa, Merisalo kysyy.

Tiuralta onkin ollut lähes mahdotonta saada haastattelua Thaimaan-lippukohun alettua maanantaina.

Eilen Tiura lähetti STT:lle tiedotteen, jonka mukaan Tapani Yli-Saunamäki tarjosi hänelle apuaan kotiinpaluun järjestelyissä Bangkokista. Tiura sanoo STT:lle, että maksoi vuonna 2007 aiheutetun laskun vasta kaksi viikkoa sitten.

Tiuran avomies Olli Ainola on ilmoittanut jättävänsä työpaikkansa Yleisradion politiikan toimituksen esimiehenä.