Miten kirjaudun palveluun?

Vanha Uuden Suomen käyttäjätunnus ei enää toimi. Kaikki kirjautumiset toimivat jatkossa Alma-tunnuksen avulla. Alla ohjeet vanhoille ja uusille käyttäjille.

Näin saat olemassa olevan Uuden Suomen tunnuksesi ja uuden tunnuksen käyttöön:

Jos kirjauduit aiemmin FB tai Google-tunnuksilla, voit kirjautua kuten ennen. Sinulle luodaan kirjautumisen yhteydessä uusi Alma-tunnus, jos sinulla ei vielä ole sellaista.

Jos kirjauduit aiemmin Uusi Suomi -tunnuksella, luo uusi Alma-tunnus käyttäen vanhaan US-tunnuksesi tietoihin merkittyä sähköpostiosoitetta. Tunnus täytyy sen jälkeen vahvistaa sähköpostiisi lähetetystä linkistä.

Jos sinulla on jo Alma-tunnus, jossa on käytössä sama sähköpostiosoite kuin vanhassa Uusi Suomi -tunnuksessa, voit kirjautua palveluun sillä.

Jos sinulla on Alma-tunnus sekä tunnus Uudessa Suomessa, kirjautuminen Alma-tunnuksellasi kirjaa sinut sisään US-tunnukseesi. Tämä edellyttää, että sähköposti on sama kummallakin tunnuksella. Jos näin ei ole, luo toinen Alma-tunnus US-tunnuksen sähköpostiosoitteella.

Näit saat tunnuksen käyttöön ilman aiempaa tunnusta:

Luo uusi Alma-tunnus sivuston yläosan Kirjaudu-linkistä. Voit halutessasi käyttää siihen Facebookia tai Googlea. Tällöin sinulle luodaan somekirjautumisen yhteydessä uusi Alma-tunnus.

Kirjautumisen ongelmatapauksissa, lue alla olevat ohjeet tai ota yhteys ylläpitoon: Ota yhteyttä

Kirjautuessasi hyväksyt palvelumme säännöt, käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.

Lisätietoja kirjautumisesta ja Alma-tunnuksesta: Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset:

Kirjautuminen ei onnistu, saan ilmoituksen ”sähköpostiosoite tai salasana on väärin”

Yrititkö kirjautua vanhalla Uuden Suomen käyttäjätunnuksella ja sen salasanalla? Ne eivät enää toimi. Luo uusi Alma-tunnus käyttäen samaa sähköpostiosoitetta, joka oli käytössä US-tunnuksessasi, jos haluat olemassa olevan blogitilin käyttöösi.

Tunnuksen luominen ei onnistu, saan ilmoituksen ”tällä sähköpostiosoitteella on jo Alma-tunnus”

Olet jo rekisteröinyt itsellesi Alma-tunnuksen jossain toisessa Alma Median palvelussa. Kirjaudu sisään tai tilaa tarvittaessa uusi salasana, jos vanha on unohtunut. Jos haluat vanhan blogitilisi käyttöön, luo uusi Alma-tunnus käyttäen vanhan US-tunnuksesi sähköpostiosoitetta.

En tiedä mihin sähköpostiosoitteeseen vanha Uuden Suomen tunnukseni oli liitetty.

Ota yhteys Uuden Suomen ylläpitoon: Ota yhteyttä

Loin tunnuksen ja olen kirjautuneena sisään, mutta en pääse blogiini / saan ilmoituksen ”Käy ensin vahvistamassa tunnus”

Sähköpostiisi on lähetetty tunnuksen vahvistamislinkki, jota täytyy klikata, jotta tunnus alkaa toimia sivustolla. Jos et ole saanut viestiä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio.

Facebookin tai Googlen kautta kirjautuminen ei onnistu.

Salasana ja sähköpostiosoite ovat samat kuin kyseiseen some-palveluun kirjautuessasi.

Yritin uusia Alma-tunnukseni salasanan, mutta uusimislinkkiä ei tullut sähköpostiini.

Salasanan uusimissähköpostit voivat suodattua sähköpostikansiossasi roskapostien puolelle. Tarkista sieltä ensin ja ota tarvittaessa yhteys ylläpitoon: Ota yhteyttä

Minulla on jo Alma-tunnus, mutta kun kirjaudun sillä sisään en pääse blogiini/profiilini.

Alma-tunnukseesi liitetty sähköpostiosoite on eri, kuin vanhaan US-käyttäjätunnukseesi liitetty sähköpostiosoite. Luo uusi Alma-tunnus käyttäen vanhan US-käyttäjätunnuksen sähköpostiosoitetta.

Saan viestin ”Alma-tunnuksen käyttö edellyttää tunnuksen vahvistamista sähköpostiisi lähetetystä linkistä."

Alma-tunnus pitää vahvistaa sähköpostiisi lähetetystä linkistä. Jos viesti ei ole saapunut perille, tarkista ensin roskapostikansio. Uuden vahvistusviestin saa tilattua sivustolta notifikaation yhteydessä olevasta ”Jos et ole saanut linkkiä tai se ei toimi, pyydä uusi tästä” -kohdasta.

En pääse kirjautumaan Facebokin avulla, saan ilmoituksen “Sähköposti on pakollinen tieto. Voit käyttää Facebook-kirjautumista vain sallimalla sähköpostin käyttämisen.”

Et ole sallinut Facebookin luvituskohdassa, että sähköpostiosoitettasi saa käyttää ja Alma-tunnuksen luominen on siksi keskeytynyt. Jos haluat muuttaa tätä valintaasi, mene Facebookissa kohtaan Asetukset-> Sovellukset ja sivustot ->valitse kohta Alma-tunnus ja poista se kokonaan käytöstä. Mene sen jälkeen Uuden Suomen sivustolle, suorita Facebook-kirjautuminen uudestaan ja salli luvituskohdassa sähköpostin käyttäminen.

Mikä ihmeen Alma tunnus?

Alma tunnus on Alma-konsernin yleinen käyttäjätunnus, jolla pääset mukaan moneen eri kommentti- ja keskusteluosioon. Uuden Suomen uudistuksen yhteydessä sivun aiempien tunnusten käyttö vaihtuu Alma-tunnukseen. Lue lisää Alma-tunnuksesta: Lue lisää

Miten kommentoin uutisia?

Uutisten kommentointia varten tarvitsee Alma-tunnuksen. Luo uusi Alma-tunnus sivuston yläosan Kirjaudu-linkistä. Nimimerkki muodostetaan automaattisesti etu- ja sukunimestä.

Jos kirjauduit kommentoimaan Facebook- tai Google -kirjautumisen kautta sinulle muodostuu kirjautumisen yhteydessä Alma-tunnus.

Vanhoja uutiskommentteja ei ole siirretty uudistuneeseen Uuteen Suomeen.

Uutiskommenteissa ei näy oikea nimeni, poisteaanko nyt kommenttini? Miten päivitän tuon tiedon.

Esimerkiksi Facebookin tai Googlen kautta kirjautuessa on kommentoinnin nimeksesi päivittynyt siellä käyttämä nimesi. Omien nimitietojen päivitys on toistaiseksi lukittu. Tee uusi Alma-tunnus omalla nimelläsi.

Miten perustan blogin Uuteen Suomeen?

Lue tästä ohjeet blogin perustamiseen: Perusta blogi Uuteen Suomeen

Aiheseuranta?

Uudistuneessa palvelussamme kirjautuneilla käyttäjillä on mahdollisuus seurata haluamiaan uutisaiheita aihesanojemme kautta. Haluamasi aiheet pääset valitsemaan uutisartikkeleista ja Omalta sivultasi. Räätälöityyn uutiskoosteeseen pääset Omalta sivulta, jonka linkki löytyy navigaatiosta profiilisi alta.

En halua luoda Alma-tunnusta.

Kaikki Uuden Suomen kirjautunut käyttö ja digitilaaminen edellyttää Alma-tunnuksen luomista ja käyttöä. Lue lisää Alma-tunnuksen hyödyistä ja tarkoituksesta: Lue lisää

Haluan poistaa tunnukseni.

Jos olet jo luonut Alma-tunnuksen, löydät poistolomakkeen täältä: Tietosuoja

Jos sinulla on vanha US-tunnus tai blogi, jonka haluat poistettavan, ota yhteys ylläpitoon: Ota yhteyttä

Haluan peruuttaa tai muuttaa Uuden Suomen maksullisen tilauksen.

Tilausasioissa sinun tulee ottaa yhteys Alman asiakaspalveluun: Alma Talent asiakaspalvelu

Miten saan tilattua tai peruutettua Uuden Suomen uutiskirjeen?

Uutiskirjeen saat tilattua täältä: Tilaa uutiskirje

Voi peruuttaa tilauksen saapuneen uutiskirjeen alalaidassa olevan linkin kautta.

Googlasin itseni ja sivuiltanne löytyy minusta tietoa tai kuva tai profiili. Haluan sen pois. Mitä teen?

Vanhassa Uudessa Suomessa uutisten ja blogien kommentointiin kirjautuminen on luonut tunnuksen palveluun. Ota yhteys ylläpitoon ja muista linkata kyseinen poistoon haluttava sisältö.

Emme poista tai muuta toimituksemme luomaa sisältöä (esim. uutiset tai muut toimituksen kirjoitukset) ilman pätevää syytä. Uutisiin yms. liittyvissä asioissa ota yhteys toimitukseen: Toimituksen yhteystiedot

Minulla on hyvä idea sivun kehittämiseksi.

Kommentoi se alle tai lähetä se meille: Ota yhteyttä

Havaitsin sivullanne virheen, bugin tai muun teknisen häiriön.

Kommentoi se alle tai kerro siitä meille ylläpitoon: Ota yhteyttä

Missä ovat toimituksen tai ylläpidon yhteystiedot?

Yhteystiedot löydät täältä: Uuden Suomen yhteystiedot

Asiaton sisältö ja säännöt:

Uusi Suomi tarjoaa maksuttoman areenan julkiselle keskustelulle ja mielipiteiden vaihdolle. Jotta keskustelupalstan ilmapiiri pysyisi kaikille käyttäjille sopivana ja asiallisena, on kirjoittajien noudatettava keskusteluosiota koskevia sääntöjä. Jos havainnoit sääntöjä rikkovaa tai muuten asiatonta sisältöä palvelussamme, ilmoita se välittömästi ylläpidolle sisällön ohessa olevan ilmoituspainikkeen avulla.

Sääntöjä rikkovasta tai muusta asiattomasta tai häiritsevästä käytöksestä voi seurata varoitus tai kirjoituskielto. Asiattomasta sisällöstä ja kirjoituskielloista saat ilmoituksen sähköpostiisi. Lievää asiatonta sisältöä ylläpito voi poistaa ilman ilmoitusta.

Blogipalveluissa keskustelija on vastuussa omista kirjoituksistaan ja niiden sisällöstä. Kirjoittajaa sitoo Suomen laki, jonka nojalla esimerkiksi henkilökohtaisen tietosuojan ja tekijänoikeuksia koskevia lakeja vastaan rikkovien viestien kirjoittaja voi joutua oikeudelliseen vastuuseen.

Ylläpidolla ja toimituksella on aina oikeus harkintansa mukaan olla julkaisematta tai poistaa kokonaan tai osittain käyttäjätunnus tai käyttäjän lähettämä kirjoitus ja/tai kuvat mistä tahansa Uuden Suomen sivun palvelusta. Lisäksi palvelun käyttäjä myöntää Uudelle Suomelle oikeuden muokata uutiskeskustelussa taikka blogipalvelussa käyttäjän julkaistavaksi tarkoitettua tai jo julkaistua kirjoitusta sopivaksi katsomallaan tavalla tai julkaista kirjoitus vain osittain.

Uutiskommenteissa voit piilottaa toisen käyttäjän kommentit itseltäsi klikaamalla käyttäjän nimeä ja valitsemalla Piilota käyttäjä -kohdan.

Keskustelun säännöt:

Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen liittyviä asiattomia viestejä.

Älä solvaa ihmistä tai yhteisöä. Älä puutu luvatta toisten ihmisten yksityiselämään.

Älä haasta riitaa.

Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.

Valheellisen tai perättömän tiedon ja asiattomien huhujen levittäminen on kiellettyä.

Rikokseen tai väkivaltaan kehottavat viestit ovat kiellettyjä.

Älä lietso vihaa ja aiheetonta pelkoa.

Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.

Älä mainosta.

Älä käyttäydy häiritsevästi.

Älä huuda, eli käytä isoja kirjaimia. Älä otsikoi pelkillä isoilla kirjaimilla.

Älä jankkaa. Tarkoituksellista keskustelun pilaamista ei suvaita.

Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.

Voit julkaista toisen ottaman kuvan vain, jos tiedät sinulla olevan lupa käyttää kuvaa blogissasi.

Älä jaa materiaalia, joka rikkoo tekijänoikeuksia.

En pääse käyttämään palvelua, olenko bannattu?

Kirjoituskielto näkyy uutispuolella kommenttikentässä. Kirjoitusoikeuksien poistosta blogipuolella saat ilmoituksen sähköpostiisi ja näet tiedon tästä, kun yrität kirjautua sisään palveluumme. Ota yhteys ylläpitoon , jos sinua ei ole bannattu, mutta et pääse silti käyttämään palveluamme.

Miksi epämääräinen, feikiltä tai trollilta vaikuttava tunnus on saanut kommentoida?

Ilmoita näiden tunnusten luomat kommentit ylläpidolle kommentin ohessa olevan ilmoitusvaihtoehdon kautta.

Lisätietoa palvelusta:

Verkkolehti Uusi Suomi on Alma Talentin politiikkaan ja yhteiskuntaan keskittyvä uutis- ja blogisivusto. Tarjoamme kirjautuneille käyttäjillemme mahdollisuuden osallistua ajankohtaiseen keskusteluun uutistemme kommenttiosiossa sekä Puheenvuoro- ja Vapaavuoro-blogipalveluissamme. Lue lisää blogeistamme täältä: Tietoa blogipalvelusta

Painotamme Uuden Suomen palveluissa oman nimen ja tunnistettavan kasvokuvan käyttöä. Tämä linjaus on tehty, koska uskomme fiksuun keskusteluun yhteiskunnasta, politiikasta ja kulttuurin sekä vapaa-ajan aiheista. Harva asia on sellainen, jota ei voisi sanoa ilman, että seisoo sanojensa takana omalla nimellään ja kuvallaan.

Uutiskeskusteluissamme edellytämme sinun kommentoivan omalla nimelläsi. Uuden Suomen blogeissa et voi kirjoittaa tai kommentoida ilman erikseen haettavia kirjoitusoikeuksia: Kirjoitusoikeushakemus

Ylläpito voi poistaa ilman erillistä ilmoitusta kommenttisi tai oikeutesi kirjoittaa ja kommentoida, jos se epäilee että et esiinny omalla nimelläsi tai olet ilman tunnistettavaa profiilikuvaa (blogit).