Ammattiliitto Pro ilmoittaa uudesta työtaistelutoimesta. Pron hallitus on päättänyt paperiteollisuuden toimihenkilöitä koskevasta uudesta ylityökiellosta.

”Paperiteollisuuden toimihenkilöt aloittavat ylityökiellon 25.10. ja se on voimassa 18.11. saakka. Ammattiliiton Pron hallitus teki asiasta päätöksen, koska maan hallitus jatkaa lakivalmistelua irtisanomissuojan heikentämiseksi alle 10 hengen yrityksissä”, Pro tiedottaa.

Liiton mukaan ylityökielto koskee kaikkia Pron paperiteollisuuden työehtosopimuksen soveltamisalaan kuuluvia työtehtäviä ja niissä työskenteleviä toimihenkilöitä. Pron jäseniä on alalla yli 2000. Paperiteollisuuden toimihenkilöt työskentelevät alan yritysten asiantuntija- ja esimiestehtävissä.

”Ylityökiellon aikana toimihenkilöt tekevät töitä vain normaalina työaikana, työmatkat tehdään säännöllisen työajan puitteissa, myöskään hälytysluonteista työtä ei tehdä. Ylityökielto ei koske hätätyötä eikä turvallisuuden, hengen ja terveyden sekä ympäristön kannalta välttämättömiä töitä”, Pro kertoo.

Myös Teollisuusliitolta odotetaan tänään tietoa uusista työtaistelutoimista.

Lue myös:

Teollisuusliitto ilmoittaa tänään uusista toimista – ”Porukka on innoissaan käynyt työtaisteluun”

Kova ilmoitus: 2 päivän lakko tulee