Kansanedustaja James Hirvisaaren (ps.) entinen avustaja Helena Eronen kantelee Julkisen sanan neuvostoon Turun Sanomien tänään julkaisemasta ja sittemmin poistamasta uutisesta liittyen Suomidemokraatit-puolueeseen, joka on ollut perusteilla. Virheellinen juttu levisi muun muassa Yleisradion uutisiin.

– Tänään sappinesteet kiehahtivat Turun Sanomien uutisen johdosta, taas, Eronen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Uutisessa väitettiin Hirvisaaren liittyneen Suomidemokraatit –ryhmään Facebookissa. Turun Sanomat poisti jutun verkkosivuiltaan. Sen ikuisti kuitenkin omaan Puheenvuoro-blogiinsa Jari-Petri Heino.

Hirvisaari kiistää väitetyn liittymisensä suomidemokraattien Facebook-ryhmään.

– Se on aivan uutisankka ja se korjattiin Turun Sanomiinkin jo aamulla, Hirvisaari kommentoi Uudelle Suomelle.

– Aion tehdä tästä uutisoinnista Julkisen Sanan Neuvostolle kantelun, sillä haluan nähdä ne perustelut, joilla tätä casea nyt siellä keksitään puolustella, Eronen kirjoittaa blogissaan.

Hirvisaaren mielestä Erosen kantelu JSN:ään on aiheellinen.

– Tämä asia pitää käsitellä ja tällainen toimittaja, joka tarkoitushakuisesti pyrkii tekemään vahinkoa asioilla, jotka eivät ole tosia, pitäisi erottaa, Hirvisaari sanoo.

Eronen oli itse aiemmin tänä vuonna kohun keskellä, kun Turun Sanomat julkaisi uutisen hänen niin sanotusta hihamerkki-blogikirjoituksestaan. JSN antoi viime viikolla Turun Sanomille vapauttavan tuomion sen kohun nostattaneesta uutisoinnista asiaan liittyen.

Eronen kertoo olleensa yhteydessä suomidemokraatteihin ja väittää, ettei Turun Sanomat varmistanut julkaisemiaan tietoja puolueelta.

– Puolueen perustamista on suunniteltu Facebook-ryhmässä, johon on liittynyt oma-aloitteisesti useita perussuomalaisten luottamushenkilöitä sekä tunnettuja rikollisjärjestöjen ja skinhead-liikkeen jäseniä, Turun Sanomat uutisoi aiemmin päivällä myöhemmin poistetussa jutussa.

Jutussa mainittiin nimeltä James Hirvisaari. Myös Hirvisaaren kuva liitettiin juttuun.

Turun Sanomat poisti jutun ja julkaisi uuden jutun, jossa kerrotaan, että Hirvisaari kiistää jyrkästi olevansa liikkeen kanssa missään tekemisissä.

Tämänkaltaisiin Facebook-ryhmiin on mahdollista liittää henkilöitä ilman, että he itse tietävät siitä mitään.

Turun Sanomat myöntää Uudelle Suomelle poistaneensa alkuperäisen jutun, koska lehti ei pystynyt vahvistamaan siinä olleita tietoja.