Donald Trump tiesi, että hänen vaalikampanjassaan toiminut poikansa Donald Trump Jr:n tapasi venäläisiä Trump Towerissa kesäkuussa 2016, kertoo uutiskanava CNN.

Trump on kiistänyt tienneensä tapaamisesta etukäteen. CNN:n lähteiden mukaan Trumpin ex-asianajaja Michael Cohen oli paikalla, kun Trump Jr kertoi tapaamisesta isälleen ja tämä hyväksyi tapaamisen. Cohenilla ei CNN:n mukaan ole nauhoitetta tai muuta todistetta, mutta hänen kerrotaan olevan valmis todistamaan asiasta oikeudessa. Trump antoi Cohenille potkut aiemmin tänä keväänä.

Kesäkuussa 2016 Trump Jr oli saanut yhteydenoton brittilähtöiseltä Rob Goldstonelta, jossa tämä kertoi venäläisillä olevan raskauttavia tietoja Trumpin vastaehdokkaasta Hillary Clintonista. Goldstone tarjoutui välittämään tapaamisen Trump Jr:n ja venäläishallinnon asianajajan kanssa. Sähköpostiviestissä Goldstone kertoi Venäjän tukevan Trumpia presidentiksi.

Tapaamisessa venäläisasianajaja Natalia Veselnitskaja ei Trump Jr:n mukaan ollutkaan merkittäviä tietoja Clintonista, vaan sen sijaan puhui Magnitski-lain haitallisuudesta ja venäläislasten adoptioista. Magnitski-lain perusteella Yhdysvallat kieltäytyy myöntämästä maahantuloviisumeita ihmisoikeusloukkauksiin syyllistyneille venäläisviranomaisille ja jäädyttää heidän varojaan. Venäjä on vastannut lakeihin kieltämällä venäläislasten adoptoinnin Yhdysvaltoihin.

Ajatushautomo Atlantic Councilin kokenut Itä-Euroopan asiantuntija, ekonomisti ja Boris Jeltsinin venäläishallinnon neuvonantajiin kuulunut Anders Åslund on kuvannut Veselnitskajan olevan ”periaatteessa KGB”.

LUE MYÖS:

Tutkija Donald Trumpin pojan tapaamisesta venäläisten kanssa: ”Päivänselvä tapaus”