Kolmikantaiset neuvottelut irtisanomislain perusteiden kirjaamiseksi ovat jatkuneet perjantaina Helsingissä. Taustalla on hallituksen esitys irtisanomisen helpottamisesta pienissä yrityksissä, joka lietsoi poliittisia työtaisteluja lokakuussa.

Juha Sipilän (kesk) hallitus esitteli keskusjärjestöille oman kompromissinsa viikko sitten torstaina ja kutsui järjestöt mukaan valmistelemaan uuden lain tekstiperusteluja.

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteen mukaan ministeriön ja työmarkkinajärjestöjen edustajat ovat tällä viikolla tavanneet keskiviikkona ja nyt perjantaina. Seuraava kokous on sovittu maanantaille.

Uuden Suomen tietojen mukaan useampia kokouksia ei kuitenkaan ole toistaiseksi sovittu, eikä ministeriöstä ole kerrottu, koska olisi tarkoitus pitää viimeinen kokous. Valmistelun aikataulu on tiukka johtuen siitä, että laki on saatava eduskunnan käsittelyyn ja äänestykseen ennen ensi kevään eduskuntavaaleja.

Perjantaina tapaamiseen osallistuivat Akavan, EK:n, Kuntatyönantajien, SAK:n, STTK:n, Suomen Yrittäjien, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon, työ- ja elinkeinoministeriön sekä valtiovarainministeriön edustajat.

Ministeriön mukaan perjantaina keskusteltiin erityisesti siitä, millä tavoin työnantajan henkilöstömäärän tulisi vaikuttaa irtisanomisperustetta koskevassa kokonaisharkinnassa ja millä tavoin näiden seikkojen tulisi ilmetä esityksen perusteluissa.

Neuvottelut ovat kesken, mutta niiden kerrotaan lähteneen alkuun hyvällä vauhdilla. Neuvottelupöytiin on jo tuotu erilaisia tekstimuotoiluja. Järjestöistä ei työn keskeneräisyydestä johtuen haluta arvioida, voidaanko lopputulosta hyväksyä.

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n hallitus ja STTK:n hallituksen työvaliokunta kokoontuvat maanantaina käsittelemään muun muassa irtisanomislain valmistelua.