”Tämä on sen tyyppinen kysymys missä huonoista vaihtoehdoista pitää valita vähiten huonoin.”

Näin kommentoi puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) al-Holin leirillä olevien suomalaisten tilannetta Ylen Ykkösaamussa.

Kaikkonen itse korostaisi leirillä oleskelevien suomalaislasten auttamista.

”Kyllä sydän sanoo, että vähintäänkin heitä pitäisi pystyä auttamaan. Vähemmän itse ymmärrän sitä, että näitä naisia pitäisi Suomen valtion verorahoilla auttaa.”

Lue myös:

Puolustusministeri muistuttaa kuitenkin samalla, että naisilla on perustuslaillinen oikeus palata omin neuvoin Suomeen.

Hallitus vastaa tiistaina kaikkien oppositiopuolueiden yhteiseen välikysymykseen, ihmetellään ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) ja hallituksen sekavaa viestintää sekä toimintaa al-Holin tapauksessa.

Toistaiseksi hallituspuolueet ovat olleet eri linjoilla asian suhteen, mutta Kaikkonen uskoo rivien suoristuvan tiistaihin mennessä.

”En kyllä sieltä opposition puolelta riekkuisi hirveästi tällaisella vakavalla asialla. Ei tähän kellään varmaan hyvää ja helppoa ratkaisua ole. Tämä on kysymys, josta pitää valita huonoista vaihtoehdoista vähiten huono. Sitä tässä nyt haetaan, ja uskon, että hallitus löytää tässä yhteisen toimintalinjan. Ei vakavalla asialla pitäisi kohtuuttomasti revitellä, vaan aidosti miettiä, miten tämä voitaisiin ratkaista”, hän kommentoi.

Lue seuraavaksi: