Viron ulkoministeri Urmas Paet on vahvistanut Venäjän valtion omistaman Russia Todayn tänään julkistamat tiedot Paetin ja EU:n ulkopoliittisen edustajan Catherine Ashtonin puhelinkeskustelusta.

Paet sanoo Viron yleisradioyhtiö EER:lle, että muun muassa YuoTubessa leviävä puhelinkeskustelu on aito ja se käytiin 26. helmikuuta. Hetki sitten Viron ulkoministeriö vahvisti asian myös tiedotteellaan.

-On erittäin valitettavaa, että tällainen puhelun sieppaaminen on mahdollista. Sen lataaminen internetiin nyt ei ole sattumaa, hän sanoo.

Paet sanoo puhelun aikana, että vahvistuvan käsityksen mukaan Kiovan Maidanin aukion tarkka-ampujat eivät olleet Ukrainan syrjäytetyn presidentin Viktor Janukovitshin järjestämiä, vaan kaiken taustalla olivat Ukrainaa nyt hallitsevan tahot.

Catherine Ahston ei ole vahvistanut asiaa. Hänen tiedottajansa Michael Mann sanoo brittiläiselle Channel 4 –tv-kanavalle vain, ettei Ashton kommentoi “väitettyjä puhelinkeskusteluja”.

Channel 4:n tietojen mukaan Ukrainan turvallisuuspalvelu USB on salakuunnellut Ashtonin ja Paetin puhelua ja vuotanut sen tänään julkisuuteen.