Taulukosta nähdään, että bensiiniauto edelleen on selvästi suosituin auto. Ero dieselautoihin kasvoi alkuvuonna.Kuva: Trafi / Autotoday

Suomalaiset alkavat pikkuhiljaa kiinnostua enemmän vaihtoehtoisella käyttövoimalla toimivista henkilöautoista, todetaan Trafin tiedotteessa.

Vaihtoehtoista käyttövoimaa (hybridi, sähkö, flexifuel tai biokaasu) hyödyntäviä uusia henkilöautoja rekisteröitiin 67 prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Kasvua tapahtui eniten ladattavissa hybrideissä, joiden kohdalla ensirekisteröintien kasvu oli edelliseen vuoteen verrattuna huimat 180 prosenttia.

Kasvusta huolimatta ladattavia hybridejä rekisteröidään edelleen Suomessa verrattain vähän esimerkiksi Ruotsiin verrattuna. Suomessa vuoden 2016 alkupuoliskolla rekisteröitiin 562 ladattavaa hybridiä, kun samaan aikaan Ruotsissa rekisteröitiin noin 4 000 uutta ladattavaa hybridiä. Ladattavien hybridien osuus ensirekisteröinneistä on Ruotsissa 2,24 prosenttia, kun Suomessa vastaava luku on 0,86. [1]

Vaihtoehtoista käyttövoimaa hyödyntävän auton haltijat ovat keskimäärin nuorempia, mutta myös yritysten osuus rekisteröijistä on suurempi kuin bensiini- ja dieselkäyttöisten autojen kohdalla.

Varsinkin sähköautoissa yritysten osuus haltijoista on merkittävä – yritykset nimittäin omistavat uusista sähköautoista yli puolet.

[1] Lähde: European Alternative Fuel Observatory, eafo.com

************************************

Katso tästä tuoreimmat Auto-osion uutiset.

************************************

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.