Jalkapallon Veikkausliigassa saattaa tänään sunnuntaina vaihtua kärkijoukkue, kun RoPS matkustaa Vaasaan jumbojoukkue VPS:n vieraaksi. HJK:n keskittyessä jo tiistaina pelattavaan Mestarien liigan karsintaotteluun, saa rovaniemeläisjoukkue oivan sauman kavuta kärkeen.

RoPS voitti edellisen keskinäisen kohtaamisen Rovaniemellä sarjajohtaja Klubia vastaan ja osoitti viimeistään tuolloin, ettei sen alkukauden loistava vire ole ollut vain ohimenevää huumaa. Peli oli toki aaltoileva ja äärimmäisen tasainen, mutta mikään oikeusmurha kotijoukkueen voitto ei tuossa kamppailussa ollut.

VPS:n tilanne on puolestaan totutun haastava. Sarjajumbo taipui edellisessä ottelussa katkerasti derbyssä Jarolle aivan viime hetkien takaiskun myötä. Syytä ei ole korostaa, kuinka musertavia vastaavat tappiot ovat jo valmiiksi vaikeuksissa painivalle seuralle.

RoPS on illan ottelussa suosikki, eikä pidä yllättyä, jos sunnuntain kierroksen päätteeksi Veikkausliigan kärkipaikan pitäjä on vaihtunut.

Äärimmäisen tärkeä ottelu on edessä myös SJK:lla, joka yrittää kestää RoPS:n kannoilla. Ero toisena olevaan RoPS:iin on sarjakolmosella repsahtanut jo kuuteen pisteeseen, joten paljon on pelissä, kun SJK kohtaa sunnuntaina kotonaan Helsingin IFK:n. HIFK pääsee otteluun täydellä bensatankilla, kun se huilasi viime viikonlopun.

SJK on ottelussa jo kotietunsa turvin selvä suosikki, mutta HIFK:n taistelutahtoa ei sovi unohtaa laskuista. Helsinkiläiset ovat tulleet tunnetuksi sitkeänä ryhmänä, joka on tehnyt huikaisevan määrän maaleja ottelujen viimeisen vartin aikana.

Viidentenä oleva IFK Mariehamn yrittää kurottaa sunnuntain kierroksella kohti kolmen kärkeä, kun se saa saarella vastaansa FF Jaron. Jaro sai edellisen ottelun derbyvoitosta hurjasti lisävirtaa, kun VPS kaatui viime hetken maalilla. Vieraiden itseluottamuksen nousemisesta huolimatta MIFK on ottelussa selvä suosikki.

FC Lahden ja Ilveksen kohtaamisessa eniten pelissä on nousijajoukkueella. Ilves otti viime kierroksella maukkaan voiton Tammelassa KuPS:sta, mutta vieraskentällä on ollut vaikeaa. Tamperelaiset tarvitsevat kipeästi sarjapisteitä myös vieraista, mikäli liigajalkapalloa meinataan pelata vielä ensi kaudellakin.