Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström vaatii, että vakuutuslääkärien yläpuolelle asetetaan puolueeton taho.Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
Kansanedustaja Anssi Joutsenlahti (ps.) ihmettelee vakuutuslääkärien valtaa blogissaan.Kuva: Perussuomalaiset

Vakuutuslääkärien päätökset ja valta muihin lääkäreihin verrattuna kuohuttavat perussuomalaisissa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström (ps.) vaatii, että vakuutuslääkäreihin liittyvät ongelmat pitää ratkaista.

–Erinomaisen tärkeä aihe ja ongelma, joka pitää ratkaista. Vakuutuslääketieteen uhreja on kuitenkin niin paljon, että tiedosta tai sen puutteesta ei voi olla kysymys. Kysymys on tahdosta puuttua asiaan, Lindström kirjoittaa kansanedustaja Anssi Joutsenlahden (ps.) blogin kommenttiketjussa.

Hänen mielestään vakuutusyhtiöiden yläpuolella pitäisi olla puolueeton taho, joka ratkaisee riitatapaukset.

Joutsenlahti ottaa kantaa Ylen haastatteluun, jossa asianajaja Kai Kuusi ihmetteli, miksi vakuutuslääkärit hylkäävät aiempaa useamman suomalaisen hakemuksen työkyvyttömyyseläkkeelle pääsystä.

–Asianajaja Kai Kuusi sai puhua eilen 10 minuuttia TV:ssä vakuutuslääkärien täysin käsittämättömästä vallasta tyrmätä jopa asiantuntijalääkärien ja huippuspesialistien kirjoittamia työkyvyttömyyseläkehakemuksia täysin potilasta edes näkemättä, Joutsenlahti pohtii Puheenvuoron blogissaan.