Juhannus tuo piikin vakuutuskorvaushakemuksiin, näyttävät POP Vakuutuksen juhannuksen kunniaksi esiin kaivamat vahinkotilastot. Selvityksen mukaan useimmiten juhannuksen korvausvaatimusten tapahtumat saavat alkunsa veneillessä ja mökin pihalla.

POP Vakuutuksen mukaan tavalliseen kesäviikonloppuun verrattuna sekä henkilö- että venevakuutuksessa on noin 20 prosenttia tavallista enemmän vahinkomääriä. Luku pitää sisällään niin vene-, matka- kuin tapaturmavakuutuksien piiriin tulleet ilmoitukset.

Juhannuksen alussa ja lopussa piikki liikenteen vakuushaavereissa

Yleisimpien juhannuksen vahinkotilastojen rinnalla tilastoista erottuu, että juhannuksen meno- ja paluuliikenteen päivinä liikenteessä tapahtuu eniten koti- ja liikennevakuutusten korvaushakemuksiin johtavia tilanteita.

POP Vakuutuksen korvausjohtaja Mikko Koski jakaa tilastojen perusteella juhannuksen haaveri- ja hakemustyypeiltään kahteen:

Aiempien juhannusten perusteella näyttää siltä, että meno- ja paluupäivänä eniten kolisee liikenteessä. Juhannusaatto- ja päivä ovat puolestaan aikaa, kun sattuu ja tapahtuu sekä vesillä että mökeillä touhutessa.

POP Vakuutus jättää tiedotteessa avoimen kysymyksen siitä, miten festareiden peruuttaminen vaikuttaa vakuutuskorvaushakemusten määriin. Kaupunkijuhannus näkyy sen mukaan tilastoissa yleensä normaalina, vilkkaana kesäviikonloppuna.

Lue myös: