Vuokra-asuntojen välittäjä Vuokraturva väittää mullistavansa kiinteistönvälityksen kuluttajakustannukset kiinteillä välityspalkkioilla. Yhtiön uusi Myyntiturva-kiinteistönvälitysyritys toimii aluksi vain pääkaupunkiseudulla.

Yhtiön mukaan Myyntiturvan välityspalkkiot ovat "vain murto-osa niistä palkkioista, joita pääkaupunkiseudulla on viime vuosina totuttu maksamaan".

Kiinteistönvälittäjät ottavat tavallisesti palkkiokseen tietyn prosenttiosuuden kauppahinnasta. Esimerkiksi Kiinteistömaailman halvimman vaihtoehdon eli verkkovälityksen palkkio muodostuu 900 euron perushinnasta sekä 3,8 prosentin osuudesta velattomasta kauppahinnasta. Yhtiön minimipalkkio on 2700 euroa.

180 000 eurolla myytävän kaksion välityspalkkio olisi Kiinteistömaailmalla näin ollen noin 7740 euroa.

Vuokraturva lupaa selvästi halvempia hintoja. Yhtiön mukaan Myyntiturvassa esimerkiksi yksiöiden kiinteä välityspalkkio on aina 1500 euroa ja arvonlisävero, eli 1845 euroa. Kaksioiden verollinen välityspalkkio on 3690 euroa ja kolmioiden 4920 euroa.

Myyntiturvan kiinteillä hinnoilla esimerkkiasunnon, 180 000 euron kaksion, välityspalkkio olisi 3690 euroa. Hinta on noin puolet kilpailijan esimerkkihinnasta.

Tähän asti lähinnä vuokra-asuntoihin keskittynyt Vuokraturva perustelee asuntokauppaan siirtymistä alan olemattomalla hintakilpailulla.

-Ylisuuret välityspalkkiokulut vähentävät asuntokauppojen määrää, nostavat asuntojen hintoja sekä johtavat osittain siihen, että kokemattomat maallikot myyvät asuntojaan itse ja tekevät harmillisia virheitä. Kohtuuttoman suuren välityspalkkiot ovat siis vahingoksi koko asuntomarkkinoille, Vuokraturva väittää tiedotteessaan.

Vuokraturva vakuuttaa, että "tyrmäävän edullisista" hinnoista huolimatta sen välittäjät ovat alansa ammattilaisia ja välityspalvelun sisältö sama kuin kilpailijoilla. Yhtiön tavoite on hankkia markkinajohtajuus erityisesti pienten asuntojen välityskilpailussa.