Suomi koki historiallisen tappion jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Uumajassa perjantaina. Valko-Venäjä voitti Pikkuleijonat 4-3 ja ensi kertaa U18 MM-kisoissa.

Valko-Venäjä johti ottelua kolmannessa erässä 4-0 ja jopa ansaitusti. Suomen kiri alkoi aivan liian myöhään.

Suomi ei kahdessa ensimmäisessä erässä pelannut parhaalla tasollaan. Se ei silti sulje pois faktaa, että Valko-Venäjä pelasi vahvan ottelun, ja että joukkueella on vahvaa pelaajamateriaalia.

MM-kultaa puolustava Pikkuleijonat on kahdeksan kierroksen jälkeen nollakerhossa. Avausottelussa Kanada oli voittanut suomalaiset 5-3, vaikka Suomi oli johtanut 3-0.

Suomi kohtaa alkusarjassa sunnuntaina Tshekin ja tiistaina Sveitsin. Lohkojumbo joutuu karsimaan sarjapaikastaan, joten sekä Tshekki että Sveitsi Suomen pitäisi voittaa.

Valko-Venäjä aloitti turnauksensa voittamalla Tshekin 4-3. Valko-Venäjällä riittää jääkiekkokulttuuria maan itsevaltaisen presidentinkin pelatessa omassa joukkueessaan numerolla 1. Silti Valko-Venäjä ei vielä ole kyennyt nousemaan huippumaiden joukkoon.

Aikuisten MM-kisoissa Valko-Venäjä pelaa tänä vuonna alemmalla sarjatasolla. Nuorten pelaajien tuotanto ja 18-vuotiaiden voitot Suomesta ja Tshekistä povaa valkovenäläisille kuitenkin valoisampaa tulevaisuutta.

Aikuisleijonat on tällä viikolla ollut negatiivisissa otsikoissa, kun MM-kisoista on jäänyt pari joukkueellista NHL- tai KHL-pelaajia sivuun. Norja on silti ollut Leijonille harjoitusotteluissa helppoa kauraa. Torstaina Suomi voitti Norjan 3-1 ja perjantaina peräti 7-0.