Valkoisen talon koronatyöryhmän johtajan, tohtori Deborah Birxin mukaan koronaepidemia on Yhdysvalloissa nyt uudessa vaiheessa ja laajemmalle levinnyt kuin epidemian alkaessa maalis-huhtikuussa.

”Tämä on erilaista kuin maalis- ja huhtikuussa. Se on levinnyt aivan äärimmäisen laajalle, niin maaseudulle kuin kaupunkeihin”, Birx kertoo CNN:n mukaan.

Birx painottaa kansalaisille suositusten noudattamisen tärkeyttä ja varoittaa, että ihmiset eivät nyt ole virukselta turvassa harvaan asutuillakaan seuduilla. Niitä, jotka asuvat usean sukupolven kesken eli esimerkiksi iäkkäiden vanhempien kanssa, Birx kehottaa harkitsemaan kasvomaskin käyttöä jopa kotona, jos alueella alkaa esiintyä laajempaa epidemiaa.

Yhdysvalloissa on raportoitu 4,6 miljoonaa koronatapausta ja ainakin 154 000 ihmistä on kuollut viruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin. CNN kertoo, että uusien ennusteiden mukaan kuolonuhrien määrä voi kaksinkertaistua 300 000 kuolleeseen vuoden loppuun mennessä, jos epidemiaa ei saada hillittyä nykyisestä.

LUE MYÖS: