Firman juhlat ovat toisaalta erinomainen tilaisuus seurustella ja solmia yhteyksiä kollegoihin. Toisaalta ne ovat klassinen tilaisuus mokata niin, että se muistetaan hamaan hautaan saakka.

Juhlissa tarkoitus on pitää hauskaa - ei välttämättä mitään ränttätänttämeininkiä, vaan viihtyä ilman kiusallisia haittatekijöitä. E24-sivusto kertoo, miten selviät juhlista tyylikkäästi.

Älä hae hyötyä liian näkyvästi. Firmajuhla on oivallinen tilaisuus tutustua ihmisiin, jotka voivat auttaa sinua urallasi. Teet kuitenkin epäsympaattisen vaikutuksen, jos seurustelet vain vaikutusvaltaisten ihmisten kanssa ja viittaat kintaalla niille, joista ei ole hyötyä.

Jos joku ei juo, älä kysy, miksi. Syynä voi olla alkoholiongelma, alkava raskaus tai vain se, ettei juuri silloin tee mieli - eikä sitä välttämättä halua selitellä.

Älä puhu palkoista. Saatat tuntea itsesi alipalkatuksi tai muut luulevat sinun repivän isoja rahoja. Palkkapuheet eivät ole juhlissa mukavia.

Lähde mukaan leikkeihin ja esityksiin. Omissa juhlissasi et ehkä lähtisi, mutta yritä näissä. Puheiden aikana ei pidä jutella muiden kanssa, ei vaikka puhe olisi kuolettavan ikävä.

Seurustele pomon kanssa alkuillasta. Ikinä ei kannata kertoa hänelle, mitä mieltä hänestä o-i-k-e-a-s-t-i olet tai pyytää palkankorotusta seitsemännen oluen jälkeen. Häntä ei liioin kannata vältellä koko iltaa peläten, että epämukavia totuuksia tulee päivänvaloon.

Seuraavana päivänä olet, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Monilla työpaikoilla on kirjoittamaton sääntö, että kollegoita ei nolata juhlien jälkeen. Kun juhlissa kravatin päähänsä sitonut tulee töihin, älä kiinnitä häneen mitään huomiota.