Kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd) vuosia vanhaa kirjoitusta koskevassa asiassa toimitetaan sittenkin esitutkinta, valtakunnansyyttäjä kertoo.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on määrännyt esitutkinnan toimitettavaksi asiassa, joka koskee kansanedustaja Päivi Räsäsen kirjoitusta ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”. Kyseessä on Suomen Luther-säätiön vuonna 2004 julkaisema kirkko- ja yhteiskuntapoliittinen, seksuaalisuutta ja avioliittoa koskeva kannanotto, joka liittyy raamattuun ja sen tulkintaan.

Poliisi oli aiemmin päättänyt, ettei esitutkintaa aloiteta, koska asiassa ei ollut syytä epäillä rikosta.

”Valtakunnansyyttäjä, jota on pyydetty arvioimaan asiaa uudelleen, on punninnut keskenään sananvapautta, uskonnonvapautta ja syrjimättömyyttä koskevia perus- ja ihmisoikeuksia toisin kuin poliisi”, syyttäjän tiedotteessa kerrotaan.

Valtakunnansyyttäjän mukaan on syytä epäillä, että asiassa on syyllistytty kiihottamiseen kansanryhmää vastaan halventamalla homoseksuaaleja heidän ihmisarvoaan loukkaavalla tavalla. Sen vuoksi asiassa on toimitettava esitutkinta.

Esitutkinnan toimittaa Helsingin poliisilaitos.

Räsänen ja Luther-säätiö ehtivät poliisin aiemman päätöksen jälkeen jo iloita siitä, että vanhaa tekstiä ”voi siis Suomessa vapaasti lukea ja levittää syyllistymättä rikokseen”.

LUE MYÖS: