Ukrainan kriisiin on löydetty mahdollinen ratkaisu tänään Genevessä. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ilmoitti hetki sitten lehdistötilaisuudessa Venäjän, EU:n, Yhdysvaltojen ja Ukrainan löytäneen keinot Itä-Ukrainan jännitteiden lieventämiseksi.

Lavrov kertoi, että tilanne rauhoitetaan hajottamalla kaikki ”laittomat” sotilasosastot ja päättämällä Venäjä-mielisten valtaukset virastorakennuksissa.

Kiovan keskusvaltaa vastustaneet mielenosoittajat ja virastoja vallanneet joukot armahdetaan.

Venäjän on syytetty horjuttaneen Ukrainaa lähettämällä sotilasjoukkoja ja separatisteja maan itärajalle. Sergei Lavrov kiisti voimakkaasti venäläissotilaiden läsnäolon Ukrainassa.

Lavrov ilmoitti samalla, että Ukrainan vallanvaihdoksesta alkanut kireä tilanne on ratkaista ukrainalaisten kesken. Venäjällä ei ole aikomusta lähettää sotajoukkojaan turvaamaan itäisen ukrainan venäläisväestöä.

Lavrov vaati perustuslaillisia muutoksia Ukrainaan pikaisesti.

Aiemmin on ollut esillä malli, jossa Ukrainan itäiset Harkovan ja Donetskin seudun alueet saisivat suuremman määräysvallan alueiden asioihin.

Ukrainan presidentti on väläytellyt jopa maan muuttumista liittovaltioksi.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama suhtautuu skeptisesti torstaina saavutetun neuvottelutuloksen toteutumiseen. Lue lisää tästä Uuden Suomen uutisesta.