Seuranhakupalvelu Ashley Madisonin käyttäjä tietokantaan on tehty valtava murto. Palvelun omistaja vahvistaa, että tietomurto on tapahtunut. Toistaiseksi ei ole tiedossa, sisältääkö varastettu data myös palvelun suomalaisten käyttäjien nimet.

Arvostettu tietoturvabloggaaja Brian Krebs vahvisti sunnuntaina, että krakkeriryhmä Impact Team on saanut käsiinsä käytännössä koko Ashley Madisonin käyttäjätietokannan.

Kannassa on noin 37 miljoonan käyttäjän perustietojen lisäksi osoitteet, luottokortin numerot, palvelumaksut ja muun muassa tieto käyttäjien kiinnostuksenkohteista.

Ashley Madison markkinoi itseään parisuhteessa eläville suunnattuna ”pettämispalveluna”. Palvelussa etsitään pääasiassa nopeaa seksiseuraa.

Palvelua pitää yllä kanadalainen Avid Life Media (ALM), joka kertoo tiedotteessaan ryhtyvänsä heti toimiin tietomurron vahinkojen minimoimiseksi.

Krakkeriryhmä julkaisi verkossa viestin, jossa se vaatii Ashley Madisonin ja ALM toisen seuranhakupalvelun Established Men –palvelun sulkemista.

- Olemme kehoittaneet ALM:aa sulkemaan palvelut tai muuten julkaisemme kaikki hallussamme olevat käyttäjätiedot, mukaan lukien heidän seksuaaliset fantasiansa, luottokorttiostokset, nimet ja osoitteet, Impact Team kiristää viestissään.

Krakkeriryhmä kertoo, että sillä on hallussaan myös ALM:n sisäistä sähköpostinvaihtoa ja henkilöstön nimet.

Impact Team perustelee tekoaan ja uhkaustaan moraalisilla syillä. Ryhmä katsoo, että Ashley Madison kannustaa ihmisiä uskottomuuteen. Samalla yhtiön palvelut rahastavat pettäjiä tarjoamalla maksullista palvelua, jossa 19 dollarin hintaan käyttäjän tiedot luvataan pyyhkiä palvelusta lopullisesti.

- Tietojen poistaminen toi ALM:lle vuonna 2014 noin 1,7 miljoonaa dollaria (noin 1,5 miljoonaa euroa). Palvelu on myös täyttä valetta. Käyttäjien luottokorttien maksutiedot jäävät ALM:n rekisteriin. Nämä tiedot sisältävät maksajan nimen ja osoitteen – tiedot, jotka käyttäjä on alunperinkin halunnut poistaa, ryhmä toteaa viestissään.