Valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk) mukaan valtiovarainministeriön budjettiehdotuksen painopiste tulee olemaan työllisyyden parantamisessa. Ministeri painotti tiedotustilaisuudessaan ministeriönsä sisäisten neuvotteluiden alkaessa, että budjetin veromuutokset ovat maltillisia ja budjetissa pyritään ennustettavuuteen.

”Meidän on tarkoitus tällä budjetilla osoittaa, että tulemme pitämään kiinni hallitusohjelmasta ja siitä talouslinjasta, mikä hallitusohjelmaan on kirjattu”, Lintilä sanoi.

”Ennustettavuus on äärettömän tärkeää yrityksille.”

Lintilän mukaan hallituksen suurin haaste on yhä ihmisten työllistäminen.

”Se nousee ykköstavoitteeksi. Meidän pitää tehdä huomattavia toimia työllisyyden parantamiseen”, hän kertoi.

Muuten tavoitteena ovat ”rauhalliset ja pysyvät linjat talouspolitiikassa”. Verotukselliset kiristykset tulevat Lintilän sanoin olemaan verrattain lieviä, vaikka haittaveroja tullaankin nostamaan. LUE LISÄÄ: Valtiovarainministeri Lintilä: ”Huomattavia” työllisyystoimia luvassa – Tarjosi työmarkkinajärjestöille porkkanaa

Lintilä kertoi olevansa huolestunut Suomen kilpailukyvystä. Tavoitteena on, että Suomi pystyisi jatkamaan eron kaventamista kilpailijamaihin. Hän ei kuitenkaan halunnut ottaa kantaa työmarkkinajärjestöjen kiistelyyn kiky-lisätuntien jatkosta.

”Annetaan työmarkkinaosapuolten käydä neuvottelut”, Lintilä totesi.

Lintilältä kysyttiin, onko täysin poissuljettua, että hallitus ottaisi esimerkiksi veroratkaisuin jonkinlaista roolia työmarkkinakierroksella. Ministeri kertoi viestinä järjestöille, että hallituksella on varaus 200 miljoonan euron kevennyksestä pieni- ja keskituloisten ansiotuloverotukseen.

Valtiovarainministeriö käy budjettineuvotteluissaan läpi muiden ministeriöiden esittämiä budjettitoiveita. Valtiovarainministeriön sisäiset budjettineuvottelut alkoivat tiistaina. Neuvotteluja vetää valtiovarainministeri Lintilä.

LUE MYÖS:

Ay-väki ihmettelee kiky-tutkimusta – Riku Aalto: ”Palkattomalla talkootyöllä ei ratkaista Suomen kohtaloa”

SAK:n Eloranta suomii ”ilmaistyötä” – ”Kukaan ei halua Suomeen työssä käyvää köyhälistöä”