Valtteri Bottas oli Barcelonan F1-kilpailun aika-ajoissa suvereeni ykkönen. Hän päihitti toiseen ruutuun ajaneen Mercedes-tallikaverinsa Lewis Hamiltonin peräti kuudella kymmenyksellä.

Aika-ajojen jälkeen Bottas oli voimansa tunnossa.

- Tuntui vain paremmalta ja paremmalta ja nautin siitä todellakin. Autossa tuntuu vain paremmalta ja paremmalta, Bottas totesi F1:n tv-haastattelussa.

Bottas näyttää ajavan kovalla itseluottamuksella. Paalupaikkakin oli hänelle jo kolmas perättäinen.

-Nautin todellakin siitä, adrenaliinivirtauksesta. Kausi on alkanut hyvin. Koko ajan menee vain paremmin.

Bottas johtaa MM-sarjaa yhden pisteen erolla Hamiltoniin. Sunnuntaina etumatkan kasvattamiseen on hyvä sauma.

Hallitseva maailmanmestari Hamilton myönsi, ettei hän ollut riittävän hyvä.

- Valtteri teki fantastista työtä. Omalta osaltani en saanut kierrosta osumaan yhteen. En tehnyt riittävän hyvää työtä, Hamilton sanoi F1:n tv-haastattelussa.

Hamilton pyrkii korjaamaan tilanteen sunnuntaina.

- Annan kisassa kaikkeni. Hienoa, että talli vei kaksi ensimmäisestä sijaa. Jos voin huomenna kääntää järjestyksen, olen iloinen.

Ferrarilla ei ollut juhlittavaa. Tallin kuljettajista Sebastian Vettel oli kolmas jäätyään Bottaksen paaluajasta 0,9 sekuntia. Charles Leclerc oli vasta viides eron Bottakseen oltua 1,2 sekuntia.

Ferrari toi autoonsa Barcelonaan uudistuksia. Eroa ei niillä ole saatu kurottua. Mercedes on karkaamassa.

- Luulen, että saimme autosta kaiken irti, mutta kyllä, en ole tyytyväinen. Auto ei tunnu huonolta, mutta emme ole vain riittävän nopeita, Vettel totesi F1:n tv-haastattelussa.

Ferrariaan rikkonut Leclerc jäi kolmanteen riviin. Edelle neljänteen ruutuun kiilasi Red Bullin Max Verstappen.

- En ole kovin tyytyväinen. En ymmärrä, miten toisella aika-ajojaksolla menetin autostani kanttareessa niin paljon. Aika paljon meni rikki ja aika-ajofinaalissa balanssi oli outo, Leclerc manasi.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli tuloksissa 14:s. Räikkönen totesi C Morelle, ettei downforcea ole riittävästi, joten parempaan tulokseen ei ollut mahdollisuuksia.