Lewis Hamilton palasi Formula ykkösten pisteissä kärkeen voitettuaan Barcelonan osakilpailun. Hän nousi kisan johtoon startissa ohitettuaan heikon startin saaneen paalumiehen Valtteri Bottaksen. Johtonsa Hamilton piti lähdöstä maaliin.

- Autoni on mahtava, mutta "aina emme tule toimeen". Olen kiitollinen, että kisassa selvitimme erimielisyytemme, Hamilton sanoi F1:n tv-haastattelussa vitsaillen aika-ajotappiostaan Bottakselle.

Mercedes on saavuttanut kaksoisvoitot kauden kaikissa viidessä kilpailussa. Hamilton on siitä valtavan innoissaan.

- Täytyy antaa kunnia tästä tiimille. Historialliset viisi kaksoisvoittoa kauden alkuun peräkkäin. Olen niin onnellinen tiimin puolesta Hamilton sanoi.

Bottaksen lähtö epäonnistui. Kytkin ei miehen itsensä mukaan toiminut kunnolla.

- Tiukka kisa oli. Menetin voiton startissa. Kytkin otti kiinni ja luisti liikaa. Aiemmin sellaista ei ollut tapahtunut, Bottas harmitteli F1:n tv-haastattelussa David Coulthardille.

Mercedes otti jo viidennen perättäisen kaksoisvoittonsa. Bottas menetti kärkipaikkansa kuljettajien pisteissä Hamiltonille, joka johtaa sarjaa seitsemän pisteen turvin.

- Tallille kauden alku on ollut uskomaton. Sain hyviä pisteitä täältä ja kaikki pisteet lasketaan kauden lopussa. Mutta haluan selvittää, miksi starttini oli niin huono, Bottas totesi.

Red Bull-kuski Max Verstappen nosti itsensä Formula ykkösten pisteissä kolmanneksi ajettuaan maaliin. Ferrarit Verstappen jätti taakseen.

Ferrari-tähti Sebastian Vettel jäi Verstappenin taakse heti ensimmäisellä kierroksella.

- Oli hektinen ensimmäinen mutka. Otin varovaisemmin ja päädyin hyvään asemaan ensimmäisen kierroksen aikana. Pystyin kontrolloimaan sijoitustani kisan aikana, Verstappen sanoi F1:n haastattelussa.

Ferrari-kuskeilla ei ollut jakoa nousta Verstappenin edelle.

- Mercedekset olivat tänään liian nopeita, mutta olimme kilpailukykyisiä heidän takanaan. On hienoa päästä palkintopallille, Verstappen sanoi.

Kimi Räikköselle Barcelonan F1-kisa tuotti jättipettymyksen. Hän oli tuloksissa 14:s starttuaan myös 14. ruudusta.

Räikkösen kisa meni piloille heti startin jälkeen. Hän ajautui ulos radalta ja putosi viimeiseksi.

- Ajoin leveäksi ja jäätiin viimeiseksi. Yritettiin parantaa, mutta vauhtia ei ollut oikein missään kohtaa. Lopussa oli vauhtia ehkä saman verran kuin edellä ajaneella, Räikkönen sanoi C Moren tv-haastattelussa.

Räikkönen totesi, että oli vähän liukasta, kun haastattelija Mervi Kallio kysyi syytä virheeseen. Kiireinen Räikkönen päätti haastattelun siihen.

Formula ykkösten pistetilanne, 5/21, 2019:

1. Lewis Hamilton Mercedes 112 2. Valtteri Bottas Mercedes 105 3. Max Verstappen Red Bull 66 4. Sebastian Vettel Ferrari 64 5. Charles Leclerc Ferrari 57 6. Pierre Gasly Red Bull 21 7. Kevin Magnussen Haas 14 8. Sergio Perez Racing Point 13 9. Kimi Räikkönen Alfa Romeo 13 10. Lando Norris McLaren 12