Valtteri Bottaksen parin viikon takainen Australian GP:n ylivoimainen voitto oli Bahrainissa muisto vain. Bahrainissa Bottas ajoi toki toiseksi, mutta hänellä ei ollut jakoa tallikaverinsa Lewis Hamiltonin vauhtiin.

Bottas olisi jäänyt neljänneksi, ellei Ferrari olisi romahtanut. Toisena ajaneelta Sebastian Vetteliltä sekosi pääkoppa Lewis Hamiltonin ohituksessa. Pyörähdys johti siihen, että Vettelin etusiiveke meni päreiksi ja maaliin hän ajoi vasta viidentenä.

Kisaa ylivoimaisesti hallinnut Ferrarin Charles Leclerc joutui hidastamaan sylinterivian takia. Leclerc joutui päästämään Hamiltonin ja Bottaksen edelleen ja sijoittui vasta kolmanneksi.

Bottas oli olosuhteisiin nähden tyytyväinen. Huonomminkin olisi voinut käydä.

- Ei ollut täydellinen kisa, mutta onni oli puolellamme ja otamme todellakin sen vastaan viime vuoden kaiken epäonnen jälkeen, Bottas totesi GPTodayn mukaan mediatentissä.

Bottas on hävinnyt Hamiltonille aika-ajoissa sekä Australiassa että Bahrainissa. Bahrainin kisassa Bottaksella ei ollut jakoa Hamiltonin vauhtiin.

- Oli äärimmäisen vaikeaa pitää rytmiä kisassa. Mutta oli hyviä taisteluita ja sain säästettyä moottoria, kun takana ei ollut uhkaa ja edellä olleisiin ero oli iso. Muovipussi oli juuttunut etusiivekkeeseni, mikä vei kilpailukykyä, Bottas summasi Bahrainin kisaansa.

Bottas myönsi Ferrarin antaneen myrskyvaroituksen.

- Tänään nopeinta kierrosta ei tullut, koska Ferrari oli saavuttamattomissa. Vaikean kisan jälkeen olen kuitenkin tyytyväinen tällaiseen pistemäärään. Tasaisuus on avain, Bottas sanoi.

Bottas johtaa MM-sarjaa pisteen erolla Hamiltoniin. Bahrainin tapahtumien perusteella olisi kuitenkin syytä huoleen. Kisa toi vahvasti mieleen viime vuoden tapahtumat, kun Hamilton oli monessa kisassa kaukana Bottaksen edellä.

Australiassa näytti, että Mercedes dominoisi kautta. Bahrainissa Ferrari oli kuitenkin nopeampi. Kyse oli normaalista radasta, jolla mekaaninen pito oli parempi.

Ferrari oli ollut vahvin Barcelonan talvitesteissä, jotka ajettiin tavallisella radalla. Bahrainissa Ferrari palasi tavallaan tasolleen.

Mercedes ja Ferrari käynevät tällä kaudella tiukan taiston ja Bahrainin kisan perusteella asetelmat saattavat kääntyä kuljettajien taistossa Hamiltonin ja Leclercin kaksintaisteluksi. Viime vuonna Bottas pakotettiin Mersulla kakkoskuskiksi eli siipimieheksi ja sama kohtalo uhkaa tänäkin vuonna, jos Bottas rupeaa häviämään Hamiltonille, kuten kävi Bahrainissa.

Kimi Räikkönen ajoi Bahrainissa seitsemänneksi ja jatkaa MM-pisteissä kuudentena. Alfa Romeo on valmistajien pisteissä peräti neljäntenä, vaikka tallin toinen kuski Antonio Giovinazzi ei ole kerännyt yhtään pistettä.

C Moren asiantuntijakommentaattori Toni Vilander sanoi, ettei ole nähnyt aiemmin yhtä rentoa Kimiä kuin Bahrainin kisassa näki varikkotiloissa. Vilander tuntee Räikkösen hyvin jo 1990-luvulta.

Räikkönen selvästi nauttii Alfa Romeon rennosta ilmapiiristä. Noin neljän miljoonan euron vuosipalkkakin varmasti motivoi.

Alfa Romeolla Kimi on toistaiseksi osoittanut olevansa pestinsä arvoinen. Hän on tuonut tallilleen ja sen sponsoriautomerkille ilahduttavasti näkyvyyttä.