Viime kaudella epäonnistunut Valtteri Bottas näytti Australiassa F1-kauden 2019 avauskilpailussa olevansa sittenkin maailmanmestaritason kuski. Bottas voitti kilpailun ylivoimaisesti.

Bottas nousi heti startissa kärkeen. Toiseksi jääneellä hänen Mercedes-tallikaverillaan Lewis Hamiltonilla ei ollut jakoa vastata suomalaisen vauhtiin.

- En oikein tiedä, mitä sanoa. Startti oli todella hyvä. En tiedä mitä tapahtui, mutta kaikki kulki todella hyvin alusta saakka. Todellakin oli urani paras kisa koskaan, Bottas sanoi F1:n tv-haastattelussa.

Bottaksella ei ollut ongelmia missään vaiheessa.

- Auto tuntui käsittämättömän hyvältä. Kaikki loksahti kohdalleen, hän sanoi.

Kun haastattelija Mark Webber kysyi, mitä Bottas oli syönyt aamupalaksi, sai hän rehellisen vastauksen.

- Söin puuroa. Ei pelkästään aamupalasta ollut kiinni. Kaikki työ menneinä vuosina ja tänä talvena. Ilman upeaa autoa tämä ei olisi ollut mahdollista.

Bottas oli hämmästynyt, miten helposti kaikki sujuikaan.

- Alussa kyse oli eron rakentamisesta. Muutaman kierroksen jälkeen kykenin kasvattamaan eroa. Olin tehnyt sen ennenkin ja kyse oli siitä, että olisin parhaalla tasollani. Tuntui helpolta, vaikka ei se lopulta ollutkaan. Mutta niin aivoni sanoivat.

Bottas sanoi C Moren haastattelussa, että ”kriitikot saa vetää viikseen”. Se lause tuli häneltä varmasti sydämestä.

Hamilton ajoi maaliin toisena. Bottaksen voiton lisäksi hämmästytti hallitsevan maailmanmestarin murskatappio. "Hopea oli tässä tapauksessa häpeä".

- Hieno tulos tiimille. Onnittelut Valtterille. Hän ajoi mahtavan kisan ja ansaitsi voittonsa, kommentoi Hamilton F1:n tv-haastattelussa.

Hamilton epäonnistui startissa.

- Startti oli huono. Se oli vähän harmittavaa. Tiimille kuitenkin hieno tulos. Saimme maksimipisteet ja se oli hieno avaus kaudelle, hän kommentoi asiaan.

Miksi Hamilton oli Bottasta hitaampi ja hävisi voiton?

- En tiedä tarkkaan, mutta jotain aavistusta minulla on. Täytyy selvittää asia insinöörieni kanssa, kommentoi Hamilton syitä.

Tiimin kaksoisvoitosta huolimatta Hamilton myönsi olevansa omaan kisaansa pettynyt.

- Turhauttavaa, koska kaikki oli mennyt hyvin viikonloppuna siihen saakka. Mutta sellaista tämä peli on.

Kolmanneksi ajanut Red Bullin Max Verstappen otti Hamiltonin lopussa kiinni. Hamiltonin mukaan hollantilaisesta ei kuitenkaan ollut todellista uhkaa.

- En ollut huolissani Verstappenista. Pystyin helposti pitämään hänet takanani.

Ferrari oli Melbournessa alavireessä. Verstappen ohitti Ferrari-kuski Sebastian Vettelin. Maalissa Vettel oli neljäs ja hänen uusi tallikaverinsa Charles Leclerc viides.

Kimi Räikkönen avasi Alfa Romeon ratissa auton suoritustasoon nähden hienosti. Kahdeksas tila oli lähellä maksimia, mihin autolla oli mahdollisuuksia.

C Moren haastattelussa Räikkönen kertoi, ettei ollut täysin tyytyväinen.

- Olisi voinut ehkä enemmänkin saada viikonlopulta. Huono lähtö oli ja menetettiin yksi sija. Saatiin se myöhemmin takaisin, Räikkönen sanoi haastattelija Mervi Kalliolle.

Räikkönen joutui tekemään pysähdyksensä suunniteltua aikaisemmin. Sen jälkeen auto oli ihan iskussa. Melbournen radalla ohituspaikat ovat vain vähissä.

- Tuntui hyvältä ajaminen, mutta ohittaminen oli vaikeaa, Kimi sanoi.

F1:n aerodynaamiset säännöt ovat muuttuneet ohittamisen helpottamiseksi. Räikköstä se ei kuitenkaan auttanut pääsemään Nico Hülkenbergin edelle.

- Oli helpompaa päästä lähemmäksi, mutta ohittaminen oli yhtä vaikeaa, Räikkönen sanoi.

Kauden ensimmäiseen kisaviikonloppuun Kimi ei ollut pettynytkään.

- Ei suuria ongelmia, eikä virheitä tehty ollenkaan. Suht kunnolla selvittiin ensimmäisestä viikonlopusta. Pikkuasioita pitää parantaa, Kimi päätti.

Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi oli tuloksissa 14:s. Kimin vauhtiin nuorella italialaisella ei ollut jakoa aika-ajoissa eikä kilpailussa.