Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan Nokia ei ole esittänyt uhkausta Suomesta pois muutosta ainakaan maan hallitukselle.

Vanhanen kommentoi radiossa Pääministerin haastattelutunnilla Helsingin Sanomien uutista, jonka mukaan Nokia olisi uhannut muuttaa pois maasta, jos yhtiö ei saa vaatimaansa sähköpostien urkintalakia.

–Ainakaan minulle ei ole saatettu tietoon, ja kun hallitus on tätä keskustelua käynyt, kukaan hallituksen jäsenistä ei ole tällaisesta ultimatumista kertonut, pääministeri vakuutti. Hän sanoi, ettei tiedä, jos näin on tapahtunut alemmalla valmistelutasolla.

Vanhanen puolusti kiisteltyä Lex Nokiaa sillä, että suomalaiset eivät saa olla hyväntahtoisia hölmöjä kansainvälisen teollisuusvakoilun edessä. Pääministerin mukaan suomalaisten hyvinvointi on entistä enemmän kiinni osaamisesta ja innovaatioista.

Oikeusoppineiden mielestä laki on katastrofi.

- Lakiesitys sotii lähes kaikkia oikeusperiaatteita vastaan. Ei siitä pääse mihinkään, vaikka poliitikot yrittävät muuta väittää, kertoi Joensuun yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen Helsingin Sanomille.

Myös viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) kiistää Nokian uhkailleen päättäjiä Suomesta lähdöllä. Lindén sanoi sunnuntaina Ylen uutisille, ettei hänelle ole moista vaatimusta esitetty eikä hänen osastoltaan kukaan ole tällaista asiaa esiin tuonut.