Turun yliopiston politiikan tutkija Erkka Railo arvioi tänään Ylen Aamu-tv:ssä pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) uutta sähköpostiviestikohua.

- Kyllä ensimmäinen reaktioni oli epäusko, se, että eikö Kanerva-kohusta ole opittu mitään. Tuntuu, että media ja yleisö ovat nyt erittäin herkkiä tällaisille ongelmille, Railo kommentoi.

Railon mukaan uusin tapaus vaikuttaa viattomalta, mutta kokonaistilanne on toinen.

- Nämä ovat nyt toistuneet, ja se rapauttaa [pääministerin] uskottavuutta pitkän päälle, arvioi Railo.

Vanhanen avautui eilen itse uusimmasta kohusta. Vanhanen myönsi lähettäneensä viime syksynä sähköpostiviestejä keskustan kuntavaaliehdokkaana olleelle naiselle, joka on sanonut pitäneensä niitä vihjailevina.

Railo pitää Vanhasen avautumista irtiottona viime kevään ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok.) tekstiviestikohusta. Railon mukaan Vanhasen veto oli oikeantyyppinen oppikirjojen valossa: hän pyrki ottamaan tilanteen omaan haltuunsa. Kanerva taas vaikeni useamman päivän ajan tekstarikohusta.

Vanhasen mukaan viestittelyssä oli vitsailua, mutta se ei ollut erityisen sopimatonta. Vanhanen sanoi, että hänen puolestaan koko viestittely voidaan julkistaa.

Nainen kertoi Seiska-lehdelle, että viesteissä vihjailtiin ehdokasnumerosta 69. Tämä oli Vanhasen numero lokakuun kunnallisvaaleissa.

–Voitte vain arvailla, kuinka paljon siitä tuli vitsailua joka käänteessä, Vanhanen totesi eilen toimittajille.

Erkka Railon mielestä kyse on nyt siitä, oliko tässä kaikki, vai tuleeko vastaavia tapauksia julki lisää. Tällaisenaan kohu voi Railon mielestä laantua nopeastikin.

Ilta-Sanomat kertoo tänään, että Vanhanen on mennyt keskellä uusinta kohua kihloihin naisystävänsä Sirkka Mertalan kanssa.