Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen kertoo, että keskusta haluaa velvoittavan hoitajamitoituksen lakiin. Heikkisen avaus liittyy vanhuspalveluiden ongelmista käynnistyneeseen laajaan keskusteluun.

Vanhustenhoidon hoitajamitoituksesta on tällä hetkellä kirjattu lakiin vain suositus. Edellisessä hallituksessa vuonna 2012 sdp ajoi lakiin sitovaa henkilömitoitusta, mutta hallituskumppani kokoomus esti pyrkimykset. Puolueet ovat kiistelleet asiasta vielä tälläkin viikolla. Tuoreessa väittelyssä ei saatu kokoomuksen eikä keskustan selvää kantaa, pitäisikö sitova mitoitus saada lakiin. Lue lisää: Riita vanhustenhuollosta puhkesi suorassa lähetyksessä – Guzenina: Nyt kokoomus jo peruuttaa

Keskustan kanta tulee selväksi Heikkisen tiedotteesta. Oppositiopuolue sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman iloitsee asiasta Twitterissä ja kahmii samalla oppositiolle kunnian käänteestä.

”Näyttää siltä, että koko opposition yhteinen välikysymys vanhusten hoidosta vaikuttaa jo nyt. Keskusta tarkisti kantansa. Hienoa! Nyt tämä on enää Kokoomuksesta kiinni. Eiköhän [kokoomuksen puheenjohtaja] Petteri Orpo nyt sovita, että kirjataan se mitoitus vihdoin lakiin”, Lindtman viestii.

Hannakaisa Heikkinen on jakanut Twitterissä STT:n tiivistyksen tiedotteestaan. Myös keskustalainen peruspalveluministeri Annika Saarikko linjaa asiasta Twitterissä. Hänen mukaansa henkilöstön vähimmäismitoitukseksi tulisi asettaa 0,7 vanhusten tehostetussa palveluasumisessa.

LUE LISÄÄ: Keskustan johto hermostui: ”Sdp tekee vakavalla asialla vaalipolitiikkaa”