Suomen viranomaiset selvittävät yhä ulkoministeriön johdolla Afganistanissa siepatun suomalaisnaisen tapausta. Ulkoministeriön mukaan viranomaiset keskittyvät tekemään kaikkensa suomalaisen vapauttamiseksi sekä hänen turvallisuutensa takaamiseksi.

Julkisuudessa on esitetty erilaisia kuvauksia tilanteen kulusta ja teon motiiveista. Ulkoministeriö huomauttaa tiedotteessaan, että kaikki julkisuuteen päätyvät tiedot voivat olla riski siepatun henkilön turvallisuudelle ja tutkinnalle. Siksi ulkoministeriö suosittelee medialle pidättyväisyyttä vahvistamattomien tietojen uutisoimisessa.

–Julkisuudessa esiintyy paljon myös perättömiä tietoja, eikä uutisten kauppaaminenkaan ole tavaton käytäntö Afganistanissa, tiedotteessa huomautetaan.

Ulkoministeriö pyrkii tiedottamaan asiasta säännöllisesti, mutta tilanteen selvittämiseen, henkilön turvallisuuteen ja yksityisyyteen liittyvistä syistä tiedottaminen on rajoitettua. Tämä koskee niin henkilöitä, tapahtumia kuin viranomaistyötä tilanteen selvittämiseksi.