Vasemmistoliiton puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokous on päättänyt, että puolue jatkaa hallituksessa. Uudeksi pääministeriksi on nousemassa Sanna Marin (sd), sillä Antti Rinne (sd) joutui eroamaan pääministerin paikalta hallituskumppani keskustan menetettyä luottamuksensa häneen.

Vasemmistoliitto ehdottaa opetusministeriksi puheenjohtaja Li Anderssonia ja sosiaali- ja terveysministeriksi kansanedustaja Aino-Kaisa Pekosta, joka jakaa salkun puolessavälissä hallituskautta kansanedustaja Hanna Sarkkisen kanssa. Salkkumuutoksia ei siis vasemmistoliiton osalta ole luvassa.

LUE MYÖS:

”Uuden hallituksen yksi tärkeimmistä tehtävistä on palauttaa ihmisten luottamus politiikkaan. Sen me voimme tehdä hyvällä yhteistyöllä ja lisäämällä avoimuutta entisestään poliittiseen päätöksentekoon”, Pekonen sanoo tiedotteessa.

Li Anderssonin mukaan Sanna Marinin hallituksen on lunastettava lupauksensa muun muassa pienemmistä ryhmäkoista varhaiskasvatuksessa, teiden peruskorjauksista, nykyistä lyhyemmistä terveyskeskusjonoista sekä eläkkeestä, joka riittää sekä ruokaan että lääkkeisiin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimittää uuden hallituksen tiistaina 10. joulukuuta. Kaikki Antti Rinteen hallitukseen osallistuneet puolueet jatkavat myös Sanna Marinin hallituksessa.

Vihreät päättää vielä tänään maanantaina ministereistään.

LUE MYÖS: