Valtteri Bottakselle Monacon F1-kisa tarjosi ison pettymyksen. Hän jäi kolmanneksi, vaikka voittoon olisi ollut mahdollisuuksia.

Bottaksen Mercedes-tallikaveri Lewis Hamilton ajoi voittoon tuskien taipaleen jälkeen. Hänen renkaansa olivat aivan lopussa, koska Mercedes oli laittanut hänen autoonsa pehmeämmät renkaat, mutta Hamilton pystyi pitämään kärkipaikkansa maaliin saakka.

Voittonsa Hamilton omisti aiemmin viikolla menehtyneelle F1-legendalle, Niki Laudalle.

- Tämä oli varmasti elämäni rankin kisa. Taistelin todellakin Nikin (Lauda) puolesta. Tiedän, että hän katsoi meitä taivaasta ja yritin vain tehdä hänet ylpeäksi. Kaipaan häntä todella, kommentoi Hamilton F1:n tv-haastattelussa.

Hamiltonin renkaat olivat maalissa aivan lopussa.

- En aikonut tulla varikolle. Ajoin joko voittaakseni tai kolaroidakseni, Hamilton ilmoitti.

Bottakselle kolmostila oli ehdoton pettymys. Max Verstappenin aiheuttama osuma verotti Bottaksen menestysmahdollisuuksia.

- Viikonloppu tarjosi pettymyksen. Auto oli kyllä nopea ja tuntuma oli siitä hyvä. Eilisen pienet erot tekivät kisapäivästä vaikean, Bottas sanoi F1:n tv-haastattelussa.

Bottas koki rengasrikon osuttuaan Max Verstappenin autoon. Bottas syytti tapahtuneesta Verstappenia.

- Piti pysähtyä Lewisin kanssa samaan aikaan. Max pääsi rinnalle, eikä jättänyt tilaa. Renkaani sai puhkesi ja jäin muiden taakse. Sitten olikin sellaista sunnuntaiajoa, Bottas sanoi.

Verstappen ajoi maaliin toisena, mutta sai osumastaan Bottakseen viiden sekunnin aikasakon pudoten tuloksissa neljänneksi. Sebastian Vettel nousi toiseksi ja Bottas kolmanneksi.

Hamilton johtaa toisena olevaa Bottasta nyt 17 pisteellä. Hamilton on voittanut tällä kaudella neljä ja Bottas kaksi kisaa.

Sebastian Vettel otti Monacon F1-kilpailussa niin sanotun torjuntavoiton ajettuaan toiseksi. Tulos oli parempi, kuin neljännestä ruudusta startannut Vettel uskalsi odottaa.

Vettel ajoi maaliin kolmantena, mutta Max Verstappenin viiden sekunnin aikasakko nosti hänet toiseksi.

- Yritin pitää sijoitukseni, mutta paine oli kova. Takarenkaiden kanssa oli ongelmia. En saanut niitä vain lämmitettyä. Olosuhteisiin nähden olen tyytyväinen, Vettel sanoi F1:n tv-haastattelussa.

Ferrarilla on ollut alkukaudella isoja vaikeuksia. Talli on myös antanut tasoitusta tyrimisellään. Ferrarin arviointivirheen takia Charles Leclerc oli Monacon aika-ajoissa vasta 16:s ja kisassa Leclerc rikkoi autonsa.

Vettel tekee Ferrarin tilanteen selväksi.

- Tiedän, että meillä on paljon työtä edessämme. Emme ole tarpeeksi nopeita, hän sanoi suorasukaisesti.

Kimi Räikköselle kisa oli tuskaa. Hän oli maalissa vasta 17:s.