Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini puolueineen jää ulos Suomen seuraavasta hallituksesta, ennustaa vedonlyöntiyhtiö Unibet. Unibet antaa perussuomalaisten hallituspaikalle kertoimen 1,90, kun hallituksen ulkopuolelle jäämisen kerroin on pienempi 1,72.

Unibet uskoo perussuomalaisten pelaavan itsensä ulos tulevista hallitusneuvotteluista sillä, ettei puolue pysty antamaan hallitustunnustelijaa tyydyttäviä vastauksia tai halua edes lähteä vastaamaan kaikkiin kysymyksiin.

Timo Soini on pohdiskellut viime päivinä mahdollisuutta erivapauteen, jotta perussuomalaiset voisivat hallituksessakin äänestää EU:n tukipaketteja vastaan. Muut puolueet ovat tyrmänneet idean, minkä seurauksena Soini luopui toiveestaan.

Unibet kuitenkin uskoo, että puolueen paikkamäärä eduskunnassa nousee huimasti, 29:n ja 32:n välille. Puolueella on tällä hetkellä kuusi kansanedustajaa.

Unibetin mukaan todennäköisimmin hallituksessa on pysymässä kokoomus. Myös keskusta saa suhteellisen pienen kertoimen. Sen sijaan yhtiö uskoo SDP:n jäävän ulos hallituksesta.

Eduskuntavaalit järjestetään 17.4.2011. Perussuomalaiset on selvä gallupsuosikki.