Valtionyhtiö Veikkauksen hallitus on ryhtynyt toimenpiteisiin yhtiön ympärillä pyörivän kohun vuoksi. Veikkaus kertoo perustavansa eettisen neuvoston.

LUE MYÖS: Täystyrmäys Suomen Veikkaus-järjestelmälle: Ristiriitainen, sekaisin ja tuhoon tuomittu – ”Veikkaus vie ja muut vikisee”

Veikkauksen hallitus piti kokouksen, jonka lopputuloksena oli päätös eettisen neuvoston perustamisesta sekä vastuullisuusmittarin lisäämisestä palkitsemisjärjestelmään.

Vastuullisuusmittarin lisääminen palkitsemisjärjestelmään koskee johtoa jo kuluvan vuoden osalta.

”Vastuullisuusperiaatteet ovat oleellisia kaikessa Veikkauksen toiminnassa. Yhtiö on jatkuvasti tehnyt toimenpiteitä vastuullisuuden toteuttamiseksi ja hallitus on säännöllisesti arvioinut pelihaittojen ilmenemistä”, Veikkauksen hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo sanoo tiedotteessa.

Lisäksi hallitus teki päätöksen eettisen neuvoston perustamisesta ja velvoitti toimivan johdon valmistelemaan esityksen seuraavaan hallituksen kokoukseen.

Viimeisin Veikkauksen mainoskohu syntyi radiomainoksesta, jossa terapeutti kehottaa neuvoa etsiviä pelaajia ”totouttamaan” unelmiaan. Veikkauksen ideana on, että pelaamisen haittoja saadaan kontrolloitua, joten aggressiivisena pidetty mainonta pelaamisen puolesta on nostanut aiheesta erilaisia mielipiteitä ilmoille.

Lisäksi julkisuudessa on pohdittu, kuinka Veikkauksen johtoa pystyttäisiin palkitsemaan pelaamisen vastuullisuuden lisäämisestä. Vastuullisuutta on vaikeampi mitata kuin tuottoja.

LUE MYÖS: Media: Sisäministeri Ohisalolta vahva viesti – Peliautomaatit pois kauppojen auloista?