Rahapeliyhtiö Veikkauksen tuoreet vastuullisuutta lisäävät toimenpiteet rokottavat yhtiön tulosta toimitusjohtaja Olli Sarekosken mukaan noin 150–200 miljoonalla eurolla vuodessa.

”Arvioimme, että nyt päätetyt toimenpiteet vaikuttavat yhtiön tulokseen täysimääräisesti toimeenpantuina jokusen vuoden kuluttua siten, että tämän vuoden tulostasoon verrattuna tulos tulee pienentymään noin 150–200 miljoonaa euroa vuositasolla”, Sarekoski sanoo videohaastattelussa.

Ensi vuonna tulosvaikutus on noin 50 miljoonaa euroa ja seuraavana 150 miljoonaa tähän vuoteen verrattuna.

”Pakollisen tunnistautumisen loppuhäntä tulee 2023, jolloin tulee vielä pieni lisähintalappu”, Sarekoski jatkaa.

Esitetyissä tulokseen vaikuttavissa luvuissa ei ole huomioitu arpajaislakimuutosta tai uutta mahdollista liiketoimintaa.

Veikkauksen virallinen, tilinpäätöksessä ilmoitettu liikevaihto oli vuonna 2018 runsaat kolme miljardia euroa ja liiketulos runsaan miljardin. Tosin ”todellinen” liikevaihto on 12,8 miljardia euroa.

LUE MYÖS:

Veikkaus kertoi torstaina tukun toimenpiteitä, joilla se aikoo lisätä toimintansa vastuullisuutta. Viime aikoina on julkisuudessa on käyty runsaasti kriittistä keskustelua monopoliyhtiön vastuullisuudesta ja ristiriidasta, jonka taustalla on se, että yhtiön pitäisi samanaikaisesti vähentää peliongelmia ja huolehtia tuottojen syntymisestä valtiolle. Lisäksi yhtiön markkinointi on saanut osakseen arvostelua. LUE LISÄÄ:

”Olemme käyttäneet paljon aikaa Veikkauksessa palautteen analysointiin. Olemme tehneet johtopäätöksen, että Veikkauksen painotuksia täytyy päivittää”, Sarekoski sanoi torstaina järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Pyrkimyksenä turvata myös yhtiön asema

Veikkauksen pyrkiessä parantamaan vastuullisuutta toiminnassaan tavoitteena on myös pyrkiä turvaamaan markkinajohtajuus Suomessa myös digipuolella sekä olemaan kilpailukykyinen kansainvälisessä b2b-liiketoiminnassa.

LUE MYÖS:

”Selvitämme mahdollisuutta, jossa b2b-liiketoiminnassa esimerkiksi Veikkauksen omistama tytäryhtiö voisi olla yhteistyössä ulkomaisten peliyhtiöiden kanssa”, Sarekoski sanoo videolla.

Tarkoitus ei kuitenkaan ole lähteä itse myymään pelejä ulkomaille kuluttajille, vaan hyödyntää osaamista esimerkiksi tarjoamalla pelejä muille peliyhtiöille, saada siitä tuottoa Suomeen ja hyödyntää skaalautuvuutta.

”Selvitystyö on kesken, ja näemme, että sillä voisi olla merkittävää vaikutusta niin Veikkaukselle, Veikkauksen edunsaajien tuottonäkymälle kuin myös suomalaiselle yhteiskunnalle”, Sarekoski sanoo videolla.

LUE MYÖS: