Veikkauksen uusille hallituksen jäsenille maksetaan merkittävä korvaus työstään.

Valtion rahapeliyhtiöt Veikkaus, RAY ja Fintoto yhdistettiin tämän vuoden alussa ja maaliskuun alussa uuden Veikkauksen hallitukseen nostettiin kolme kansanedustajaa: Harry ”Hjallis” Harkimo (kok.), Tuomo Puumala (kesk.) sekä Jutta Urpilainen (sd.). Lisäksi perussuomalaisia hallituksessa edustaa puolueen ensimmäinen puheenjohtaja, eduskunnan vuonna 2011 jättänyt Raimo Vistbacka.

Kaikille hallituksen jäsenille maksetaan 2000 euron kuukausikorvausta sekä 600 euron kokouspalkkiot. Kokouspalkkiot maksetaan niin hallituksen kokouksista kuin myös tarkastus- ja henkilöstövaliokunnan kokouksista.

Veikkauksesta kerrotaan Uudelle Suomelle, että tänä vuonna hallituksen kokouksia on suunniteltu pidettävän kaikkiaan kymmenen, joista kaksi on jo pidetty. Määrä liittyy uuden yhtiön aloittamiseen, ja jatkossa kokouksia olisi 6–8.

Henkilöstövaliokunta kokoontuu yhtiön mukaan noin kolme kertaa ja tarkastusvaliokunta 4–5 kertaa vuodessa.

Tarkastusvaliokuntaan valittava hallituksen edustaja voisi siis jatkossa saada 24 000 euron vuosipalkkion lisäksi 7 800 euroa kokouspalkkioita eli yhteensä 31 800 euroa.

Nimitykset Veikkauksen hallitukseen teki valtion omistajanohjauksesta vastaava pääministeri Juha Sipilä (kesk.). Valinnoista on seurannut suukopua, kun kokoomuksen eduskuntaryhmä on katsonut esittäneensä Harkimon tilalle kansanedustaja Timo Heinosta. Myös SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on ärsyyntynyt hallituksen valintatavasta. Hänen kertoi aiemmin STT:lle, ettei puolueelta edes kysytty ehdokkaita, vaan Urpilaista oli pyydetty asettumaan ehdolle tehtävään.

Harkimon nimityksessä huomiota on herättänyt myös Jokereiden ja Veikkauksen yhteistyö. Harkimo on edelleen Jokereiden pääomistaja, ja Veikkauksesta tuli vuonna 2015 seuran yksi ”pääyhteistyökumppaneista”. Jokereiden ja Veikkauksen kaksivuotinen sopimus on katkolla tänä kesänä.

– Veikkauksen sponsorointi on pitkäjänteistä, vastikkeellista ja liiketoimintaa edistävää yhteistyötä. Veikkaus näkyy ottelutapahtumissa, Jokerien verkkosivuilla ja Jokereiden peliasuissa, Jokerit tiedotti yhteistyösopimuksesta tuoreeltaan.

Veikkauksen hallituksessa istuvat Harkimon, Puumalan, Urpilaisen ja Vistbackan lisäksi Outi Henriksson, Minna Pajumaa ja Hanna Sievinen. Hallituksen puheenjohtajana toimii Olli-Pekka Kallasvuo. Puheenjohtajan kuukausikorvaus on 3 500 euroa.

LUE LISÄÄ:

Veikkaus-jupakassa kytee yhä riita – ”Toivottavasti ei ole ohi”