Veikkaus kertoi tänään tiedotustilaisuudessaan toimenpiteistä, joilla valtion rahapeliyhtiö lisää vastuullisuutta toiminnassaan.

LUE MYÖS:

Veikkauksen mukaan hajasijoitettujen rahapeliautomaattien määrää vähennetään lisää. Tällä tarkoitetaan peliautomaatteja, jotka ovat esimerkiksi kaupoissa ja kioskeissa.

Kuten Veikkaus on kertonut, ensi vaiheessa määrä vähenee nykyisestä 18 500:sta 15 000:een. Lähivuosina määrä laskee edelleen jopa 10 500:aan, kertoi hallinto- ja lakijohtaja Pekka Ilmivalta tiedotustilaisuudessa.

Lisäksi Veikkauksen markkinointi menee uusiksi, kertoo yhtiön liiketoimintajohtaja Nora Vähävirta. Muutokset koskevat markkinoinnin volyymia, sisältöä, valvontaa ja toimintamalleja.

Veikkaus on ollut kovan julkisen kritiikin kohteena kesästä lähtien. Kritiikki on koskenut markkinointia ja kauppojen ja kioskien rahapeliautomaatteja.

Veikkaus myös nopeuttaa eduskunnan jo hyväksymän lainsäädännön toteuttamista koskien tunnistautumista peliautomaateilla. Yhtiön tavoite on, että tammikuussa 2021 kaikki hajasijoitetut automaatit ovat pakollisen tunnistautumisen piirissä. Tavoitteena on myös, että vuonna 2023 kaikki pelaaminen, ehkä raaputusarpoja lukuun ottamatta, tapahtuisi tunnistautumisen kautta.

LUE MYÖS: