Veikkauksen pelikoneiden määrä vähenee tulevaisuudessa. Tämä käy ilmi Veikkauksen toimitusjohtajan Olli Sarekosken haastattelusta Kauppalehdessä.

Taustalla on lakimuutos, joka tuo peliautomaatteihin pakollisen tunnistautumisen siirtymäajan jälkeen vuonna 2022. Tarkoitus on näin vähentää pelaamisesta syntyviä haittoja.

Veikkauksen arvion mukaan pakollinen tunnistautuminen voi vähentää Veikkauksen tuottoja noin 100–150 miljoonaa euroa vuodessa.

”Pelaaminen vähenee, eikä pelikoneitakaan tarvita enää sellaista määrää kuin nyt”, Sarekoski sanoo Kauppalehdelle.

LUE LISÄÄ: Täystyrmäys Suomen Veikkaus-järjestelmälle: Ristiriitainen, sekaisin ja tuhoon tuomittu – ”Veikkaus vie ja muut vikisee”

Rinne väläytti Veikkaus-monopolin purkamista – ministeri Saarikko hämmentyi: ”Keskustelu lähti laukalle”

Peliautomaatit ovat iso ongelmapelaamisen lähde ja Veikkausta on arvosteltu automaattien sijoittelusta. Kansalaisaloite automaattien poistamiseksi kaupoista, kioskeilta, ravintoloista ja huoltoasemilta on kerännyt jo yli 23 000 allekirjoitusta.

Viime aikoina on kohistu myös Veikkauksen mainonnasta. Veikkaus on palkannut ulkopuolisen selvityshenkilön käymään läpi yhtiön markkinointiprosessi. Selvityksen odotetaan valmistuvan syyskuun lopulla, minkä jälkeen keskustellaan valvoman viranomaisen kanssa ja päätetään toimenpiteistä. Uudet linjaukset voisivat tulla voimaan syys-lokakuun vaihteessa.

Toimitusjohtajan mukaan Veikkauksen ongelmat mainonnasta johtuvat osin epäselvästä lainsäädännöstä. Hän arvelee, että myös ilmapiiri on muuttunut ja viisi vuotta sitten mainokset olisi otettu eri tavalla vastaan. Sarekosken mukaan kriittisyys rahapelaamista kohtaan on ”kansainvälinen megatrendi”.

Sarekosken mukaan nykyisen Veikkauksen yksinoikeusjärjestelmän säilyttäminen vaatii pelaamisen ja rahansiirtojen estämistä ulkomaisilla rahapelisivuilla Suomessa. Hallitusohjelmaan on kirjattu, että Veikkauksen yksinoikeus turvataan ja selvitetään keinoja rajoittaa pelaamista ulkopuolisten toimijoiden sivustoilla.

LUE MYÖS:

Veikkauksen hallintoneuvoston jäsen avautuu: ”Tätä olen pyrkinyt tuomaan esille jokaisessa kokouksessa”

Veikkaus-pomo paljastaa, kuka keksi kohumainoksen – Ryöppy yllätti tekijät: ”Ei ollut tarkoitus kokeilla rajoja”

Toimitusjohtajalle 30 000 € bonus – IL: Viranomaiset tutkivat Veikkauksen tulospalkkioita