Jalkapalloliigassa pelaa kahden vuoden päästä 12 joukkuetta, jotka tahkoavat kolminkertaisen sarjan eli 33 ottelua. Päätös on Suomen Palloliiton, joka muuttaa kansallisten huippusarjojen kilpailumuotoja. Palloliiton liittohallitus määritteli muutokset tiistaisessa kokouksessaan.

–Lähtökohtana on se, että pelien määrää kasvatetaan. Kausi on liian lyhyt, ja ainoa tapa on tällainen 12 joukkueen kolminkertainen sarja, Palloliiton huippujalkapallojohtaja Petri Jakonen kertoi.

Tällä kaudella liigassa pelaa 14 joukkuetta, joista yksi putoaa suoraan ja yksi karsii liigapaikasta. Kauden 2012 joukkuemäärään päästään siten, että vuonna 2011 Ykköseen putoajia on peräti kolme.

Ykkösestä tehdään 12 joukkueen sarja vuodeksi 2011 ja kymmenen joukkueen sarja vuodeksi 2012. Nuo kymmenen pelaavat kolminkertaisen sarjan, jossa kolmannen kierroksen kotiottelut määräytyvät liigan tavoin edellisen kauden sarjasijoituksen perusteella.

–Se tuo edellisenkin kauden jokaiseen peliin merkitystä, Jakonen ennakoi.

Myös naisten liigan joukkuemäärää muutetaan. Muutos toteutetaan jo kaudelle 2011, jolloin naisten liigassa pelaa kymmenen joukkuetta. Kuluvalla kaudella 12 joukkueen sarjasta putoaa kaksi joukkuetta, ja yksi joukkue karsii naisten Ykkösen voittajan kanssa liigapaikasta.

Liittohallitus päätti myös, että Uefa-seuralisenssi tulee jalkapalloliigassa pakolliseksi kaikille seuroille kaudesta 2016 alkaen. Kentän pelattavuuden osalta Uefan lisenssivaatimukset tulee täyttää kaudesta 2012 alkaen.

–Lisenssi pohjaa ennen kaikkea kenttiin. Konkreettisesti se merkitsee sitä, että kautta voidaan pidentää 2–3 viikkoa. Seuroilla on nyt puolitoista vuotta aikaa tehdä toimenpiteitä, Jakonen päätti.