EU:n elpymisvälineen toimeenpano on alkanut ja samalla on virinnyt kiivas keskustelu EU:n talouspolitiikasta ja suhtautumisesta velkaan.

Suomessa Marinin hallituksessa näyttää olevan tulkintaero koskien velkakuria. Keskustelu lähti liikkeelle niin sanottujen ”nuukien maiden” kirjeestä, jossa Suomi on mukana.

LUE LISÄÄ:

Minkä suunnan EU ottaa lähitulevaisuudessa talouspolitiikassaan? Muun muassa tähän kysymykseen pureudutaan seuraavassa Euroopan suunta -sarjan keskustelussa, jonka voi katsoa Uudessa Suomessa torstaina 23.9.2021 kello 15.

Mukana keskustelussa ovat tällä kertaa Helsingin kaupunginvaltuuston ja Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Fatim Diarra (vihr), europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok) ja SAK:n ekonomisti Anni Marttinen.

Keskustelussa käydään läpi myös sitä, miten EU:n elpymisvälineen rahat tullaan tosiasiassa käyttämään ja valvotaanko tuloksia. Elpymisvälineen yhtenä painopisteenä on tasa-arvo. Miten tasa-arvonäkökulma Suomessa otetaan huomioon ja mitä kaikkea se pitää sisällään? Myös tämä on keskustelussa esillä.

Uuden Suomen lukijat voivat tuttuun tapaan lähettää kysymyksiä keskusteluun. Kirjoita kysymyksesi tämän jutun kommenttikenttään viimeistään 22.9. kello 12.00.

Kysymyksiä voit yhtä lailla esittää myös blogipalvelu Puheenvuoron puolella.

Euroopan suunta -keskustelut vetävä Eurooppalainen Suomi poimii keskusteluihin myös Uuden Suomen lukijoiden ja Puheenvuoron bloggaajien kysymyksiä.

LUE AIEMPIA SARJAN JUTTUJA: