Yhdysvaltojen NHL-tähtien taival jääkiekon MM-kisoissa päättyi puolivälieriin. Venäjä voitti amerikkalaiset Bratislavassa torstaina 4-3.

Yhdysvallat oli avauserässä helisemässä. Venäjä siirtyi 2-0 -johtoon. Brady Skjein kavennusmaali aloitti amerikkalaisten takaa-ajon, joka ei lopulta riittänyt.

- Ei ollut paras startti pelille, kun jouduimme heti tappioasemaan. Teimme hyvää työtä taistelemalla peliin mukaan, mutta emme onnistuneet tasoittamaan. Hyvin turhauttavaa, Skjei sanoi Sport Contentille.

Venäjä on voittanut turnauksen kaikki ottelunsa. USA-ottelussakin vastustaja pelasi kuin todellinen punakone.

- Oikein hyvä joukkue. Heillä on paljon taitoa ja maalintekovoimaa. Tietysti turhauttavaa, ettemme voittaneet, mutta onnittelut heille. Heillä on kova joukkue, Skjei kommentoi venäläisryhmästä.

Skjei odotti Yhdysvalloilta turnauksessa parempaa menestystä. Olihan joukkueessa mukana paljon kovan luokan NHL-pelaajia.

- Ei mennyt, kuten halusimme, mutta on aina suuria kunnia pukea päälle USA:n maajoukkuepaita. Olisimme halunneet menestyä kuitenkin paremmin ja lähden nyt kotiin huono maku suussa, Skjei sanoi.

Venäjän leirissä tunnelma oli korkealla. Tosin joukkue olisi voinut pelata vieläkin paremmin.

- Hyvä peli oli. Lopussa vain annoimme USA:lle liikaa tilaa ja liikaa maalipaikkoja. Olisi pitänyt puolustuspäässä pelata paremmin. Muuten meni hyvin, kommentoi Venäjän NHL-puolustaja Mihail Sergatshjov Sport Contentille.

Sergatshjovin mukaan Venäjän menestyksen salaisuus on joukkueen yhtenäisyydessä.

- Meillä on paljon tähtiä, supertähtiä, jotka pelaavat NHL:ssä ja KHL:ssä. Meillä on hyvä maalivahti. Jokainen pelaa joukkueensa, eivätkä itsensä eteen. Supertähdetkin. Kaikki tuntevat suurta kunniaa Venäjän maajoukkuepaitaa kohtaan, Sergatshjov arvioi.

Tunnelma Bratislavassa oli katossa. Venäläisiä katsomossa oli todella paljon. Tuntui kuin peli olisi pelattu Moskovassa.

- Isot kiitokset faneille, että tulivat kannustamaan meitä täällä. Se auttoi meitä voittamaan. Tuntui kuin olisimme pelanneet kotona Venäjällä, Sergatshjov kiitteli.

Venäjä jatkaa pelejään lauantaina välierissä.

- Ei ole suosikkivastustajaa, totesi Sergatshjov.

Haastattelut: Otto Palojärvi, Bratislava