Pääministeri Antti Rinne (sd) on tavannut tänään Moskovassa Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin ensimmäistä kertaa pääministerikaudellaan.

Pääministerit keskustelivat kansainvälisistä suhteista, ja Rinne totesi maiden suhteiden olevan niin toimivat, kuin ne voivat vallitsevissa oloissa olla.

Rinne painotti valtioneuvoston tiedotteen mukaan, että Ukrainan konfliktin ratkaisemisessa Venäjällä on keskeinen rooli.

”EU:n ja Venäjän suhteet voivat normalisoitua vain, mikäli Minskin sopimukset laitetaan täysimääräisesti toimeen. Emme hyväksy Krimin miehitystä. Suomi seisoo täysin EU:n politiikan takana ja olemme itse olleet siitä päättämässä”, pääministeri Rinne painottaa tiedotteen mukaan.

Rinne ja Medvedev keskustelivat myös Suomen ja Venäjän kahdenvälisistä suhteista ja ympäristökysymyksistä. LUE SEURAAVAKSI:

”Voimme saada ympäristöasioissa paljon aikaan yhdessä. Keskustelimme konkreettisista toimenpiteistä liittyen Pariisin ilmastosopimukseen, ja kerroin myös suunnitelmissani olevasta Itämeri-huipputapaamisesta”, Rinne sanoo.

Suomen ja Venäjän taloussuhteiden yhteydessä käytiin läpi liiketoimintaympäristön kehittämistä Venäjällä. Rinteen mukaan Venäjä on tärkeä markkina monelle suomalaisyritykselle.

”Meillä on paljon osaamista esimerkiksi teollisuusjätteiden ja jätevesien käsittelyssä.”

Pääministeri Medvedev puolestaan nosti esiin myös ensi vuoden alusta Suomessa voimaan tulevan lain, joka rajoittaa ulkomaalaisten kiinteistökauppoja.

”Korostin pääministeri Medvedeville lain koskevan kaikkia EU- ja ETA-alueiden ulkopuolelta tulevia henkilöitä ja yrityksiä, eikä sitä ole kohdistettu pelkästään Venäjään”, Rinne toteaa tiedotteessa. LUE SEURAAVAKSI:

Juha Sipilän (kesk) hallituksen yhtenä ohjelmatavoitteena oli tarkentaa kokonaisturvallisuuden kannalta merkittävien maa-alueiden ja kiinteistöjen hankintaan liittyvää lainsäädäntöä. Puolustusministeriö selvitti keinoja huolehtia siitä, etteivät yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen läheisyydessä sijaitsevat kiinteistöt joudu kokonaisturvallisuuden kannalta vääriin käsiin. Strategisia kohteita voivat olla muun muassa sotilasalueet, merenkulkuväylät ja satamarakenteet.

Lakipaketti hyväksyttiin helmikuussa, ja lait tulevat voimaan ensi vuoden alusta.

Pääministerin mukana vierailuun osallistuivat myös liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd) sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk).

LUE SEURAAVAKSI: