Venäjän IL-20-sotilaskone katosi tutkasta Syyrian edustalla, kertoi Venäjän puolustusministeriö tiistaina aamulla uutistoimisto Tassin mukaan. Myöhemmin selvisi, että kone ammuttiin alas ja 15 ihmistä kuoli tuhossa.

Lue päivitetty juttu: Venäjä varoittaa: 15 sotilaan kuolemasta seurauksia Israelille – Il-20-koneen tuhon syy ”vastuuton” operaatio

Ministeriön mukaan samaan aikaan Israelin koneet pommittivat Syyrian presidentin Bashar al-Assadin tukialueena tunnettua Latakian maakuntaa.

Israelin armeijan edustajat eivät ole suostuneet kommentoimaan asiaa ja Yhdysvallat on kommentoinut, ettei ole laukaissut kyseisiä ohjuksia, BBC kertoo.

Yhdysvaltalainen uutiskanava CNN puolestaan kertoo lähteisiinsä viitaten, että Syyrian joukot olisivat ampuneet koneen alas vahingossa.

Venäjän puolustusministeriön mukaan koneen katoamisen aikaan Venäjä havaitsi, että ohjuksia olisi laukaistu lähistöllä olevalta Ranskan laivaston alukselta. Ranska kiistää uutistoimisto AFP:n mukaan minkäänlaisen osallisuuden tapaukseen.

Tassin mukaan koneen kyydissä oli 14 henkilöä. Koneen kohtalosta ei toistaiseksi ole tietoa. Etsintä- ja pelastusoperaatio on käynnissä.

Päivitys klo 19.27: koneen kyydissä olleet 15 ihmistä kuolivat. Israel on esittänyt tapauksesta surunvalittelunsa Venäjälle, mutta syyttää koneen alasampumisesta Syyrian hallitusta. Venäjän puolustusministeriön mukaan Israelin koneet käyttivät venäläiskonetta suojanaan, mikä sai Syyrian ilmapuolustuksen ampumaan konetta. Venäjä vannoo vastaavansa Israelin toimiin.