Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimus maahanmuuttajien elämänlaadusta on huomioitu myös venäläismediassa. Venäjällä tutkimuksesta on nostettu esiin kaksi asiaa: venäläistaustaisten maahanmuuttajien hyväksi koettu elämänlaatu ja toisaalta se, että joka neljäs Suomessa asuva venäläistaustainen nainen kokee masennuksen oireita.

Venäjän suurin sanomalehti Komsomolskaja Pravda otsikoi torstaina, että ”suurin osa venäläisistä on tyytyväisiä elämäänsä Suomessa”.

THL:n tutkimuksen mukaan 83,3 prosenttia venäläistaustaisista maahanmuuttajista arvioi elämänlaatunsa hyväksi. THL tutki venäläis- somalialais- ja kurditaustaisten maahanmuuttajien elämänlaatua.

Toisaalta lehti myös mainitsee, että THL:n tutkimuksen mukaan joka neljäs naispuolinen venäläistaustainen maahanmuuttaja kärsii masennuksesta.

Suomessa asuvien venäläisten asiat ovat olleet Venäjällä esillä syksyllä Vantaalla tapahtuneen venäläisnaisen lasten huostaanoton takia.

THL:n tutkimukseen osallistui 1864 18-64-vuotiasta maahanmuuttajaa Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Turusta, Tampereelta ja Vaasasta.