Venäjän valtion ydinvoimayhtiö Rosatom ja sen suomalaiskumppani Fennovoima odottavat saavansa rakentamisluvan Hanhikiven ydinvoimalaitokselle vuonna 2019, kertoo venäläinen uutistoimisto Tass keskiviikkona Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin Suomen-vierailun alla.

Tass viittaa Medvedevin vierailun valmistelumateriaaleihin.

”Suomalaiskumppani Fennovoima nimeää vuoden 2019 tavoitteeksi rakentamisluvan saamiselle ja venäläiskumppani jakaa tämän näkemyksen”, Tass kertoo.

Talouselämä kertoi äskettäin ydinvoimalan suunnittelun olevan siinä määrin kesken, että Pyhäjoelle rakennettava ydinvoimala tuskin valmistuu aikataulun mukaisesti vuonna 2024 kaupalliseen sähköntuotantoon. Fennovoima on kiirehtinyt venäläistä laitostoimittajaa ja vähemmistöomistajaa Rosatomia varmistamaan Pyhäjoen ydinvoimalaitoshankkeen kokonaisaikataulun pikaisesti.

Rakentamisluvan saamisen aikataulua on jo lykätty, koska Rosatom ei kyennyt toimittamaan laitoksen suunnitteluaineistoa Säteilyturvakeskukseen hyväksyttäväksi sovitussa aikataulussa. Lue lisää: Tuleeko Fennovoimasta uusi Olkiluoto 3? Aikataulu pettää jo

Rosatomin kansainvälinen tytäryhtiö Rusatom Energy International oli aiemmin odottanut lupaa jo kuluvana vuonna 2018, Tass kertoo.

Fennovoiman viestintäjohtaja Maira Kettunen vakuutteli äskettäin, että vaikeuksista huolimatta vuosi 2019 on yhä tavoiteaikatauluna rakentamisluvan saamiselle.

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev vierailee keskiviikkona Helsingissä pääministeri Juha Sipilän (kesk) kutsusta.