Turun saariston poliisioperaatiossa pidätettyjen joukossa on venäläinen henkilö, venäläismedia Ria Novosti kertoo.

Toinen rahanpesututkintaan liittyen Suomessa pidätetystä henkilöstä on Venäjän kansalainen, uutistoimisto Bloomberg kertoo venäläismedia Ria Novostin tietoihin viitaten.

Ria Novosti perustaa uutisen Venäjän Suomen-suurlähetystön lehdistösihteeri Natalia Vezhlivtsevalta saamiinsa tietoihin.

Tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Tomi Taskila kertoi aiemmin tänään Helsingin Sanomille, että molemmat pidätetyt ovat ulkomaalaisia. Kansalaisuuksia poliisi ei kuitenkaan kertonut.

Poliisin pitää vaatia pidätettyjen henkilöiden vangitsemista viimeistään huomenna tiistaina. Päätöstä vangitsemisesta ei ole vielä tehty.

Keskusrikospoliisi aloitti lauantaina mittavan talousrikostutkinnan ja teki kotietsintöjä kaikkiaan 17 kohteeseen Turun lähialueilla, jotka mediatietojen mukaan kuuluvat aiemminkin huomiota herättäneelle Airiston Helmi -yritykselle. Kolme henkilöä pidätettiin, mutta heistä yksi on päästetty vapaaksi.

Uusi Suomi kertoi maanantaina kansanedustajien kiirehtivän nyt edistämään lakia, joka rajoittaisi ulkomaalaisten tontti- ja kiinteistökauppoja Suomessa. Lue lisää: Turun jättioperaatio kiihdyttää vaatimuksia: ”Strategisia paikkoja ei pidä myydä kenellekään pois valtion hallinnasta”

Muun muassa Uusi Suomi on kertonut jo aiemmin venäläistaustaisesta yrityksestä, joka on ostanut useita tontteja Turun seudun laivaväylien varrelta. Poliisi ei ole vahvistanut, että talousrikostutkinta kohdistuisi kiinteistöhallintoyhtiö Airiston Helmeen.

Lue myös:

Satelliittikuva: Venäläisyhtiöllä ”hämmentävää” kalustoa Turun saaristossa

KRP:n jättioperaatio jatkuu: ”Keskitymme erityisesti selvittämään pimeän työvoiman käyttöä rakentamisessa”

Valtiojohtoa informoitu tapahtumista Turun saaristossa: ”Kyse poikkeuksellisen suuresta operaatiosta”