Kehitysministeri Heidi Hautala (vihr.) vaikenee häneen kohdistuvasta mahdollisesta turvallisuusuhasta. Hautalan kotiosoite julkaistiin eilen internetissä.

Suojelupoliisi ryhtyi tänään toimiin ja toimitti valtioneuvostolle turvallisuusselvityksen Hautalaan kohdistuvasta uhasta. Selvitys on salainen.

Uusi Suomi tavoitti Hautalan tänään iltapäivällä.

Oletteko joutunut jättämään kotinne osoitteen vuotamisen vuoksi?

- En voi siihen sanoa mitään, Hautala vastasi.

Suomessa ministeriin kohdistuvan turvallisuusuhan käsittelee valtioneuvoston turvallisuusosasto ja mahdolliset kiristyneet turvatoimet toteuttaa poliisi.

Koetteko tilanteen uhkaavaksi?

- Tilanne on äärimmäisen epämiellyttävä, Hautala sanoi.

- Tällaista painostusta on esiintynyt aiemminkin Venäjällä tekemäni ihmisoikeustyön vuoksi.

Tämän enempää Hautala ei suostunut tilanteesta sanomaan.

Venäjän hallituksen lehti Rossiiskaja Gazeta julkaisi tällä viikolla kriittisen artikkelin, jossa käsiteltiin Heidi Hautalaa ja hänen miesystäväänsä. Rossiiskaja Gazeta –lehden artikkelin yhtenä lähteenä on dosentti Johan Bäckman, joka on suhtautunut hyvin kriittisesti Heidi Hautalaan vuosien ajan.

Lehden artikkelissa on useita virheitä, jotka koskevat Hautalaa ja hänen asemaansa Suomalais-venäläisessä kansalaisfoorumissa. Lehti liittää kansalaisfoorumin suoraan tšetšeeniterroristien ylläpitämään Kavkaz Centeriin.

Rossiiskaja Gazeta ei julkaissut artikkelinsa yhteydessä Hautalan kotiosoitetta, vaan sen vuoti julkisuuteen kaksi muuta Kremlin tukemaa verkkosivustoa. Osoitteen lähde on Johan Bäckman, jonka lähettämään tiedotteeseen osoite sisältyi.