Kaksi saksalaista ilmavoimien kersanttia joutuu sotaoikeuteen yritettyään massatuottaa makkaraa, johon oli käytetty heidän aseveljiensä verta, kertoo The Daily Telegraph.

Münchenin lähistöllä sijaitsevassa lennoston päätukikohdassa palvelevat miehet olivat jo kokeilleet pekonia ja leivänmuruja sisältävää perinnereseptiä omalla verellään. He jäivät kiinni yrittäessään rekrytoida muita palveluksessa olevia sekä perheenjäseniä vakituisen veren toimituksen takaamiseksi. Toinen sotilaista lähetti saksalaiselle internet-sivustolle kuvia, joissa hän imee itsestään verta ja lisää veren makkaramassaan.

25- ja 29-vuotiaat miehet erotettiin välittömästi määräajaksi, kertoi Saksan puolustusministeri eilen. Makkararesepti, joka ilmeisesti oli toisen miehen isoäidiltä peräisin, löytyi miehen tavaroiden joukosta. Reseptissä luki: ”Pidä huoli, että veri on tuoretta ja pekonin palat huolellisesti kuutioitu niin, että niissä on sopivassa suhteessa rasvaa ja lihaa. Älä käytä liikaa korppujauhoa, ja jos veri juoksettuu, lisää teelusikallinen viinietikkaa.”

Molemmat miehet kertoivat kuulusteluissa olevansa ”kiinnostuneita ruoanlaitosta”.

Sotaoikeuden jälkeen asia saattaa tulla vielä valtionoikeuden käsittelyyn.