Elokuun alku on monelle suomalaiselle verojen maksun vilkkainta aikaa. Verottaja muistuttaa, että sekä mätkyistä että kiinteistöverosta voi tilata e-laskun, joka helpottaa maksamista ja eräpäivien muistamista.

Suurella osalla suomalaisista jäännösveron eli mätkyjen ensimmäinen eräpäivä on maanantaina 3. elokuuta. Tällä eräpäivällä veroja kerätään noin 105 miljoonan euron verran. Jos mätkyjä on maksettavana 170 euroa tai enemmän, toisen maksuerän eräpäivä on 1. lokakuuta.

Torstaina 6. elokuuta on ensimmäinen eräpäivä kiinteistöverosta suurella osalla. Yhteensä veroja kerätään tällöin reilut 310 miljoonaa euroa. Jos kiinteistövero on 170 euroa tai enemmän, toinen erä tulee maksettavaksi 6. lokakuuta.

Verottajan mukaan on tärkeä huomata, kiinteistöveron eräpäivät ovat muuttuneet viime vuodesta.

”Kiinteistöverotus valmistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa asiakkailla eri aikaan, joten oma eräpäivä on asiakaskohtainen. Oman eräpäivän sekä maksettavan määrän näkee kiinteistöverotuspäätökseltä tai OmaVerosta. Tästä vuodesta alkaen kiinteistöveron voi myös maksaa OmaVerossa”, verottaja kertoo.

Omasta verkkopankista tilattavalla e-laskulla voi verottajan mukaan välttää veronmaksun yleisimmät sudenkuopat eli eräpäivien unohtamisen ja väärin syötetyt maksutiedot.

”Jotta asiakas ehtii saamaan elokuussa maksettavista veroistaan e-laskun, tilaus pitää tehdä verkkopankissa viimeistään kolme viikkoa ennen veron eräpäivää.”

E-lasku on tarkoitettu pääasiassa henkilöasiakkaille.

”Verohallinnolta on mahdollista tilata e-lasku sekä kiinteistöverosta että jäännösverosta. Myös ennakkoverosta saa e-laskun. Tekemällä e-laskutilauksen saa jatkossa e-laskun näistä veroista, jos niitä on maksettavana.”

LUE SEURAAVAKSI: